1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GE, akıllı rüzgâr türbinini tanıttı

GE, akıllı rüzgâr türbinini tanıttı

Enerji Günlğüü - GE, enerji üretiminde yüzde 5 artış sağlama iddiasıyla geliştirdiği akıllı 3.2-103 rüzgar türbinini tanıttı. GE 3.2-103, yükseklik...

GE, akıllı rüzgâr türbinini tanıttı

Enerji Günlğüü - GE, enerji üretiminde yüzde 5 artış sağlama iddiasıyla geliştirdiği akıllı 3.2-103 rüzgar türbinini tanıttı. GE 3.2-103, yükseklik sınırı olan yerlerde daha avantajlı bir türbin olarak tanıtılıyor. 

 
General Electric'in GE’nin 2,5 MW filosunun güçlü performansını temel alan 3.2-103 akıllı türbinleri, İngiltere ve İrlanda ile Türkiye'de tanıtılıyor. Orta ile yüksek rüzgar hızına sahip sahalarda daha fazla enerji üretmek üzere tasarlanan bu türbinler, 3.2-103,70 ile 98 metre arasında değişen pervane göbeği yüksekliğinin sağladığı esneklikle tepe yüksekliğinin sınırlandırıldığı sahalarda daha yüksek yıllık enerji üretimi gerçekleştiriyor. Bu sayede, GE’nin güncel modeline kıyasla enerji üretiminde yüzd 5’lik artış sağlıyor. Bu akıllı rüzgar türbini enerji depolama, ileri kontrol sistemleri ve tahmin algoritmalarını da içeriyor. 
 
GE Yenilenebilir İş Alanı Avrupa Genel Müdürü CliffHarris şunları söyledi: 
"3.2-103 türbinimiz Avrupa ürün platformumuzdaki yeni gelişime işaret ediyor. Özel olarak İngiltere ve İrlanda’da var olan izin sınırlamaları için tasarlanan ürünün 103 metrelik rotor çapı ve çeşitli kule yüksekliği seçenekleri ürünü kanat ucu yüksekliğinin kısıtlandığı sahalar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanı sıra entegre enerji depolaması Türkiye benzeri ülkelerde şebekeye entegrasyonla ilgili yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için değerli bir çözüm sunuyor.”
 
3.2-103, Endüstriyel İnternet'in gücünden rüzgar değişkenliğinin yönetimi konusunda faydalanarak sorunsuz ve öngörülebilir enerji akışı sağlamayı vaadediyor. 3.2-103, komşu türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle rahatça iletişim kurarken her saniyede onbinlerce veri noktasını analiz ederek enerji depolaması ve tahmin algoritmalarını da sisteme entegre ediyor.
 
GE yetkilileri, akıllı türbinlerin, üç adet GE tarafından tasarlanmış akü destekli yazılım uygulamasıyla, rüzgar türbinine entegre olarak rüzgar gücünden azami ölçüde faydalanma sağladığını belirtiyor. Türbinler, bu özellikleriyle, rüzgar çiftliği geliştiricileri ve operatörlerine, sahanın ihtiyaçlarına en uygun uygulama veya uygulama kombinasyonlarını sunabiliyor. 
 
Bu ileri teknoloji daha yüksek rüzgar çiftliği verimi ve üretkenlik sağlarken müşteriler için de yeni kazanım olanakları yaratıyor. 
Ramp kontrolü: Rüzgar enerjisinin şebeke tarafından etkin biçimde absorbe edilmesini sağlar
Öngörülebilir güç: Kısa vadeli rüzgar gücünü 15 ile 60 dakikalık zaman dilimlerinde tahmin edilebilir hale getirir
Frekans düzenleme: Enerji depolama sisteminin arz ve talep değişimlerine hassasiyetle uyumu
 
Yeni 3.2-103, IEC rüzgâr sınıfı II standartlarına göre tasarlanırken, 50 Hz uygulamaları için uygun olduğu belirtiliyor. 
Önceki ve Sonraki Haberler