1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor

GE Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor

Enerji Günlüğü – Amerikalı General Electric Co., Fransız elektrik santrali ve aktarma dişlileri üreticisi Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor.Dünyanın...

GE Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor

Enerji Günlüğü – Amerikalı General Electric Co., Fransız elektrik santrali ve aktarma dişlileri üreticisi Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden General Electric Co., Fransız elektrik santrali ve aktarma dişlileri üreticisi Alstom’u almak için görüşmeler yürütüyor.

Sızan bilgilere göre anlaşma değerinin 13 milyar Dolar civarında olması bekleniyor. Ancak iki şirket de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Dünyanın önde gelen enerji ve ulaşım şirketi Alstom’un Paris Borsası’nda işlem gören hisse senetleri satış haberlerinin ardından yüzde 18 kadar değer kazanarak 2004’ten bu yana en hızlı sıçramaya imza attı.

Satış gerçekleşirse General Electric şimdiye kadarki en büyük şirket satın almasını gerçekleştirebilir. Anlaşmanın gelecek hafta içinde duyurulabileceği belirtiliyor.

Reuters Avrupa Editörü Pierre Briançon, satışın zorluğuna dikkat çekerek, “Şu anda biz Cumhurbaşkanı Francois Holande’ın istediği gibi ekonomi politikalarını hayata geçirmeye çalışan yeni hükumet ve yeni başbakan ile karşı karşıyayız. Onlar reform yapmak, harcamaları kesmek, işçi maliyetlerini azaltmak gibi ekonomi politikalarını uygulamaya çalışıyor. Bunlar Fransa için zor bir satış olacağının ispatı.” dedi.

Bir Fransız şirketinin Amerikalı rakibi tarafından alınması ise az görülen bir durum. Bu yüzden Paris hükumetinin onayını almak için Fransa’nın hızlı trenleri TGV’nin üreticisi olan ulaşım bölümünün ayrılması seçeneği de masada bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler