1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, BİST`in enerji teknolojileri çözüm ortağı

GE, BİST`in enerji teknolojileri çözüm ortağı

Enerji Günlüğü - General Electric (GE) Borsa İstanbul Özel Pazar’ın enerji ve sağlık teknolojileri alanlarındaki çözüm ortağı oldu.General Electric...

GE, BİST`in enerji teknolojileri çözüm ortağı

Enerji Günlüğü - General Electric (GE) Borsa İstanbul Özel Pazar’ın enerji ve sağlık teknolojileri alanlarındaki çözüm ortağı oldu.

General Electric (GE) ile Borsa İstanbul; sağlık, enerji ve endüstriyel internet hedefli olmak üzere, Türkiye’deki teknoloji ve yenilik odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla işbirliği yapmak ve birbirlerine destek olmak konusunda bir Mutabakat Anlaşması imzaladılar.

27 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da imzalanan mutabakatta, GE program ve/veya iş ortakları, grup şirketleri, iştirakleri vb. girişimci şirketlerin finansman ve likidite ihtiyaçlarının Özel Pazar üzerinden karşılanmasına yönelik olarak ortak çalışmalar yapılması, GE’nin girişimci koç ve mentorlarının Özel Pazar’da yer alan ve sağlık ve enerji alanlarında faaliyet gösteren girişimcilere iş rehberliği (mentorluk) desteği sağlaması, tarafların girişimcilere yönelik olarak yaptıkları çalışmalar ve etkinlikler ile bu yönde verdikleri hizmetlerin duyurulması ve tanıtımında birbirlerine destek olmaları, birbirlerinin girişimcilikle ilgili etkinliklerine aktif olarak katılmaları, GE’nin girişimcilik programlarına dahil olan ve Özel Pazar kriterlerini sağlayan şirketlerin Özel Pazar’a yönlendirilmesi, bu şirketlerin Özel Pazar üyeliklerinin Borsa İstanbul tarafından desteklenmesi ve üyelik ücretlerinde indirim yapılması, girişimci şirketlerin GE’nin girişimcilikle ilgili programlarına katılmalarının teşvik edilmesi gibi konular yer alıyor.

Bu kapsamda taraflar, Özel Pazar’a üye olan girişimci şirketlere büyüme ve kurumsallaşma için, finansman dışında ihtiyaç duydukları mentorluk, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi konusunda işbirliği yapacaklar. GE mentorları Enerji ve Sağlık Teknolojileri alanında faaliyet gösteren Özel Pazar şirketlerine mentorluk desteği verecekler. Bu anlaşmayla birlikte BİST, GE’yi Özel Pazar’ın enerji ve sağlık teknolojileri alanlarındaki çözüm ortağı olarak konumlandırmış oluyor.

General Electric’in Özel Pazar’ın çözüm ortaklarından biri olmasının girişimci şirketlerin gelişimine katkı sağlayacağını vurgulayan Borsa İstanbul Genel Müdür/CEO’su Tuncay Dinç “İş birliği sayesinde Türkiye’deki teknoloji ve yenilik odaklı girişim eko sistemine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu mutabakat zaptıyla birlikte gelecekte Özel Pazar’a üye şirketlerimize büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz" dedi.

General Electric (GE) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy da "Borsa İstanbul Özel Pazar ile birlikte Türkiye’de inovasyon ekosisteminin güçlenmesi, genç fikirlerin ürüne, ürünlerin katma değerli şirketlere dönüşmesine patent pazarıyla katkıda bulunmak üzere işbirliği anlaşması imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu protokolün, birlikte yapacağımız çalışmaların ilk kilometre taşı olduğunu ve bundan sonra yapacağımız pek çok değerli çalışmaya imza atacağımızı bildirmek isterim" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler