1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, Karpowership enerji gemileri için 16 transformatör üretecek

GE, Karpowership enerji gemileri için 16 transformatör üretecek

Enerji Günlüğü - GE, Karadeniz Holding'in 486 MW’lık gücüyle dünyanın en büyük enerji gemisini de içeren dört yeni enerji gemisi için 16 transformatör...

GE, Karpowership enerji gemileri için 16 transformatör üretecek

Enerji Günlüğü - GE, Karadeniz Holding'in 486 MW’lık gücüyle dünyanın en büyük enerji gemisini de içeren dört yeni enerji gemisi için 16 transformatör üretecek. 

General Electric (GE), Karadeniz Enerji Grubu şirketlerinden Karpowership’in, 486 MW’lık gücüyle dünyanın en büyük enerji gemisini de içeren dört yeni Enerji Gemisi için 16 adet transformatör üreteceğini duyurdu.

Sözleşme kapsamında GE, 100 ve 200 MVA güç transformatörlerinin üretim ve teslimatını gerçekleştirerek devreye alma, saha testleri ve yedek parça temini çalışmalarını yürütecek. Transformatörlerin teslimatının 2016 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

17 MİLYON HANEYE ELEKTRİK SAĞLANACAK

Geçtiğimiz yıl da enerji gemilerine transformatör üretimi için Karpowership ile sözleşme imzalayan GE, bu sözleşme kapsamında ürettiği yaklaşık 1.5 GW kurulu güce sahip 16 transformatörün teslimatını bu yıl tamamlamıştı. Yeni üretilecek olanlarla birlikte GE transformatörleri toplamda 2, 5 GW kurulu güce sahip santrallerin elektrik şebekesine bağlantısını sağlayacak. GE transformatörleri 17 milyon hanenin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak. Bugüne kadar tamamlanmış ve yapılmakta olan yeni enerji gemileri ile birlikte Karpowership enerji gemi (Powership) filosunun toplam kurulu gücü 4 GW’ı aşacak. 

Deniz taşımacılığının gücünü enerji sektörü ile birleştiren enerji gemileri, acil enerji ihtiyacı olan ülkelere konuşlandırılarak kısa vadeli enerji taleplerini anında karşılıyor. Karpowership, Enerji Gemisi olarak adlandırılan yüzen enerji santralleri konseptini geliştiren ve uygulayan dünyadaki ilk firma.

ZEYNEP SULTAN ENDONEZYA'YA ELEKTRİK VERMEYE BAŞLADI

ENDONEZYA VE GANA'YA YÜZER SANTRAL İHRACI

DÜNYANIN EN BÜYÜK YÜZER SANTRALİ TÜRKİYE'DEN 

Önceki ve Sonraki Haberler