1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE, LED dönüşümü ile yüzde 30 tasarruf sağlıyor

GE, LED dönüşümü ile yüzde 30 tasarruf sağlıyor

Enerji Günlüğü - GE’nin yeni start-up şirketlerinden Current’in geliştirdiği akıllı LED aydınlatma çözümleri daha öneki aydınlatma çözümlerine...

GE, LED dönüşümü ile yüzde 30 tasarruf sağlıyor

Enerji Günlüğü - GE’nin yeni start-up şirketlerinden Current’in geliştirdiği akıllı LED aydınlatma çözümleri daha öneki aydınlatma çözümlerine göre yüzde 30 daha az enerji tüketiyor.

Aydınlatma, toplam enerji tüketiminin yüzde 20'sini oluşturuyor. Eğer Türkiye'deki 17 milyon sokak, cadde, yeşil alan aydınlatma armatürleri dönüştürülürse ve 2025 yılında yüzde 95'lik kullanıma ulaşılırsa daha öneki aydınlatma çözümlerine göre yüzde 30 tasarruf sağlanacak.

ULAŞIM VE TEMİZ HAVA AYNI ANDA MÜMKÜN

Endüstriyel internet ile akıllı şehirler; birbiriyle bağlantılı, veri toplayan ve iletişim ağları geliştiren verimli yol aydınlatma çözümleri sunuyor. GE’nin yeni start-up şirketlerinden Current’in geliştirdiği akıllı LED aydınlatma çözümleri sahip oldukları sensörler sayesinde trafikten hava kalitesine, park yerlerinden hava kirliliğine kadar her şeyi kaydediyor ve analiz edilmek üzere bulut sistemine aktarıyor.

İstanbul’daki tünellerde ilk LED aydınlatma dönüşümü uygulaması, şehrin iki önemli geçiş tünelinde yol güvenliğini artırıyor. Sürücüler için daha iyi bir görüş mesafesi sunan LED çözümleri, enerji tüketimi ve bakım masraflarını da düşürüyor.

Current’in etki alanları sadece sokaklarla sınırlı değil! Multi Turkey LED dönüşümü için GE ile birlikte hareket ediyor ve geleceğin teknolojisine adapte oluyor.

Akıllı Aydınlatma ile lokasyon bazlı promosyonlar, müşteriyi tanıma ve karşılama, mağaza içi navigasyon, bilgiye kolay erişim, daha kolay ve daha hızlı ödeme yöntemleri, çoklu platformda alışveriş artık mümkün.

Önceki ve Sonraki Haberler