1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GE Marine Türk fırkateynlerine gaz türbini sağlayacak

GE Marine Türk fırkateynlerine gaz türbini sağlayacak

GE Marine, Türk MİLGEM Projesindeki donanma gemilerine tedarik edeceği LM2500 deniz gaz türbinleri ile 22 MW’lik güç sağlayacak.

GE Marine Türk fırkateynlerine gaz türbini sağlayacak

Enerji Günlüğü - ABD merkezli GE Marine şirketi, Türkiye'nin en yeni fırkateynlerine kompozit kapsüllü LM2500 gaz türbini sağlayacak. Böylece Türk Donanması çelik kapsülden daha avantajlı kompozit kapsüle geçecek. 

GE Marine, TAIS OG-STM İş Ortaklığı arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Türk MİLGEM Projesindeki İstif Sınıfı 6, 7 ve 8 numaralı fırkateynlere yeni ve hafif kompozit kapsüllü LM2500 deniz gaz türbinleri tedarik edecek. Kompozit kapsüllü türbinler, ilk kez Nisan ayında ABD Donanması'na ait USS Santa Barbara muharebe gemisinde kullanılmaya başlandı. Türk Donanması da çelik kapsülden kompozit kapsüle geçişte elde edilen birçok özellikten bu proje altında faydalanmış olacak. 

TÜRBİN 22 MW’LIK GÜÇ SAĞLAYACAK

Bugün 31 adet LM2500 deniz gaz türbini, Barbaros, Gabya ve İstif sınıfı fırkateynleri ile ADA sınıfı korvetlerdahil olmak üzere, 18 Türk gemisine güç sağlıyor. Bu proje kapsamında, Türkiye'deki özel tersanelerde ilk kez fırkateyn sınıfı muharebe gemisi inşa edilecek. GE ise Anadolu, Sedef ve Sefine tersanelerinde 36 ay sürecek olan hızlandırılmış inşa sürecini destekleyecek. Yeni İ Sınıfı Fırkateyn, silah sistemlerinin gelişen kabiliyetlerine uygun olarak, önceki modellerden 10 metre daha uzun olacak. Her LM2500, yeni MİLGEM fırkateynine 22 MW’lik güç sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler