1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GE Türkiye, İtalya ve Irak’ta gaz santrallerinin verimliliğini artıracak

GE Türkiye, İtalya ve Irak’ta gaz santrallerinin verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - GE, Türkiye ve Irak'taki gaz türbinlerinde üretimi artıracak Gelişmiş Gaz Yolu Yükseltmelerini (AGP) tamamladı ve İtalya’dan yeni...

GE Türkiye, İtalya ve Irak’ta gaz santrallerinin verimliliğini artıracak

Enerji Günlüğü - GE, Türkiye ve Irak'taki gaz türbinlerinde üretimi artıracak Gelişmiş Gaz Yolu Yükseltmelerini (AGP) tamamladı ve İtalya’dan yeni siparişler aldı.

GE'nin Enerji Servisleri iş alanı, tüm dünyada Gelişmiş Gaz Yolu Yükseltme (AGP) kapasitesini artırdı. GE, AGP teknolojisiyle yaşanan üç dönüm noktasını duyurdu: İtalya’daki gaz türbinlerinin iyileştirilmesi için imzalanan yeni sözleşme ile Irak ve Türkiye'de enerji santrallerindeki iki yeni kurulum.

ENKA POWER SANTRALİNDE ÜRETİM YÜZDE 6 ARTTI

GE, Türkiye'de ENKA POWER enerji santrallerindeki 10 GE gaz türbinine AGP teknolojisinin kurulumunu tamamladı.Sonucunda, GE 9F gaz türbinlerinde yüzde 6'lık bir çıktı artışı oldu. Proje, GE'nin 9F AGP teknolojisi için geliştirilmiş performans ve operasyonel esneklik sağlayan ilk siparişi oldu.

IRAK’IN ELEKTRİK İHTİYACINA DESTEK

Irak'ta GE, Power Up Plan II’nin bir parçası olarak toplamda 36 AGP birimi kurduğu 8 merkezden biri olan Irak Elektrik Bakanlığı'na (EB) ait Najibiya enerji santralında gaz türbinlerinin 4'üne AGP kurdu. Santral ağır sıvı yakıtla çalıştırılırken AGP, her türbinin yılda üç aya varan ilave süre için çalışmasına yardımcı olacak. Böylece santral, hem evsel hem ticari kullanım için mevcut elektrik miktarını artırarak ülkenin artan enerji ihtiyacının karşılanmasına olanak tanıyacak. Ayrıca EB'nin yıllık işletme ve bakım giderlerini azaltmasına da yardımcı olacak.

EDİSON’UN SANTRALİNDE ÜRETİM YÜZDE 5 ARTACAK

GE son olarak İtalya'da, Electricité de France (EDF Group) bünyesinde İtalya'nın en büyük ikinci entegre enerji şirketi olan Edison'un Puglia'da bulunan Candela Kombine Çevrim Enerji Santrali'ndeki GE 9F.03 gaz türbininde AGP yükseltmeleriyle performansını artırmasını sağlayacak. Yükseltmeler, santralın üretim miktarını %5 ve küresel verimliliğini yaklaşık yüzde 1 artıracak. Ayrıca GE'nin öngörülebilir bakım yazılımı ve siber güvenlik çözümü; Candela'nın varlıklarının görünürlüğünü, güvenirliğini ve güvenliğini yükseltip santralın işletme ve bakım giderlerini azaltacak.

GE Enerji Servisleri Başkan ve CEO'su Scott Strazik, "Yüksek performanslı AGP çözümlerimiz, artan enerji taleplerinin karşılanmasını sağlamak üzere gaz santralı performansını ve rekabet gücünü artırarak on yıla yakın süredir tüm dünyada kendini kanıtlamış durumda" dedi ve devam etti: "AGP, verimliliğin ve esnekliğin çok önemli olduğu Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa gibi olgun pazarlarda müşterilerimize küresel ölçekte kazanç sağlıyor. Aynı zamanda, müşterilerimizin endüstriyel kullanım ve elektrik şebekesi için daha fazla megawatt’a ihtiyaç duyduklarıOrta Doğu, Afrika, Asya, Çin ve Doğu Avrupa gibi büyüyen pazarlarda yardımcı oluyor."

AGP PAZARDA ÖNEMLİ KAZANÇLAR SAĞLIYOR

GE'nin AGP çözümü, yaklaşık 7 gigawatt'lık ilave enerji kapasitesi sağlaması ile birlikte tüm dünyada pazarda önemli kazançlar sunuyor. AGP yılda yaklaşık iki milyon evin elektrik ihtiyacını karşılamaya yetecek yaklaşık 19.4 megawatt-saatlik (MWh) ilave enerji üretiyor.

GE, AGP yükseltmeleriyle 9F gaz türbinleri yüzde 8'e varan üretim artışına ve yüzde 2'ye varan verim artışı elde edebiliyor. Buna karşılık GE 6F gaz türbinleri, yüzde 4,2'ye varan üretim artışı ve yüzde 1,2'ye varan verim artışı gerçekleştirebiliyor. GE'nin AGP yükseltmelerine sahip 9E gaz türbinleri ise yüzde 6,2'ye varan üretim artışına ve yüzde 1,7'ye varan verim artışına ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler