1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. GE, Türkiye’nin en büyük generatör transformatörünü üretecek

GE, Türkiye’nin en büyük generatör transformatörünü üretecek

Enerji Günlüğü - GE’nin Gebze’de yer alan Güç Trasformatörleri fabrikasında üreteceği 820 MVA 400 kV’luk generatör step-up transformatörü, Türkiye’de...

GE, Türkiye’nin en büyük generatör transformatörünü üretecek

Enerji Günlüğü - GE’nin Gebze’de yer alan Güç Trasformatörleri fabrikasında üreteceği 820 MVA 400 kV’luk generatör step-up transformatörü, Türkiye’de üretilmiş en büyük generatör transformatörü olacak.

GE, Gebze’deki Güç Transformatörleri fabrikasında GEK TERNA Group üyesi olan TERNA S.A. için Türkiye’nin en büyük generatör transformatörünü üretecek. 820 MVA’lık Generatör Step-Up transformatörü, aynı zamanda Yunanistan’da kullanılacak olan en büyük generatör step-up transformatörü olma özelliğini de taşıyor. 2018 yılında tamamlanarak Yunanistan’a teslim edilmesi planlanan transformatör, Batı Makedonya Bölgesindeki Komanos madeninin bulunduğu 660 MW’lık Ptolemais Termik Santrali’nde kullanılacak.

GE Güç Transformatörleri Ürün Grubu Genel Müdürü Hakan Karadoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bir yıl gibi bir sürede transformatörü tamamlayarak Yunanistan’a ihraç edip Ptolemais Santrali’ne kurmayı planlıyoruz. Bu üretim, yüksek kalite standartları, modern üretim teknikleri ve kapsamlı test laboratuarları ile Gebze fabrikasının sadece Türkiye’de değil, dünyada da tercih edildiğini kanıtlıyor” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler