1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE üç şirkete bölünüyor

GE üç şirkete bölünüyor

General Electric (GE), havacılık, sağlık ve enerji odaklı üç halka açık şirkete bölünmeyi planlıyor.

GE üç şirkete bölünüyor

Enerji Günlüğü - General Electric (GE), havacılık, sağlık ve enerji odaklı üç halka açık şirkete bölünmeyi planlıyor.

Son yirmi yılda hisseleri düşük performans sergileyen ABDli sanayi şirketi General Electric (GE), havacılık, sağlık ve enerji odaklı üç şirkete bölüneceğini açıkladı. Açıklamaya göre GE Renewable Energy, GE Power ve GE Digital tek bir çatı altında birleşecek, GE Healthcare de ayrı bir şirket olarak faaliyet gösterecek. GE havacılık birimi ise üçüncü şirketi oluşturacak.

Sağlık biriminin 2023, enerji biriminin de 2024 yılında ayrılmasının planladığını belirten General Electric, havacılık alanında çalışmalarını sürdürecek. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %12 arttı. 

AMAÇ MÜŞTERİYE DAHA İYİ HİZMET VERMEK

GE CEO’su Lawrence Culp yaptığı açıklamada, küresel halka açık üç şirket oluşturarak, şirketlerin her birinin çalışma alanlarına daha fazla odaklanma, özel sermaye tahsisi ve müşteriler, yatırımcılar ve çalışanlar için uzun vadeli büyüme ve değer sağlamak için stratejik esneklikten yararlanabileceklerini kaydetti. Culp, “Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için teknoloji uzmanlığımızı, liderliğimizi ve küresel erişimimizi ortaya koyuyoruz” dedi.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler