1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE’den Alstom için bir adım daha

GE’den Alstom için bir adım daha

Enerji Günlüğü – GE Başkanı Jeffrey Immelt, Alstom’un enerji birimini satın alma teklifini iyileştirmeleri için verilen sürenin dolmasına az bir zaman...

GE’den Alstom için bir adım daha

Enerji Günlüğü – GE Başkanı Jeffrey Immelt, Alstom’un enerji birimini satın alma teklifini iyileştirmeleri için verilen sürenin dolmasına az bir zaman kala ikna çabalarını yürütmek üzere Fransa’ya gitti.

ABD'li General Electric Fransız enerji ve ulaşım şirketi Alstom'un enerji varlıklarını satın alabilmek için Alman Siemens ile girdiği rekabette yeni bir adım daha attı. General Electric'in CEO'su Jeffrey Immelt, Alstom'un enerji birimi için Avrupa'nın en büyük mühendislik şirketi Siemens'in karşı teklifinin ardından Paris'e gitti.

CEO Jeffrey Immelt, General Electric'in teklifini güçlendirmek için Paris'te aralarında ekonomi bakanı Arnaud Montebourg'un da bulunduğu hükümet ve sendika yetkilileriyle görüşerek 17 milyar dolarlık teklifin kabul edilmesi için ter dökecek.

Siemens'in teklifine karşı fiyat tarafında bir iyileştirme yapmayacağını açıklayan General Electrıc'in yerel istihdam ve Fransa'nın enerji bağımsızlığını güçlendirecek vaatlerde bulunacağı belirtiliyor.

General Electrıc'in 30 Nisan'da teklifini sunmasından 7 hafta sonra Siemens, yanına japon endüstri devleri Mitsubishi Heavy ve Hitachi'yi alarak Alstom'a toplamda 19.3 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu.

ALSTOM PAYLAŞILAMIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler