1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GE’den Fina Enerji’nin dört RES’ine 52 türbin

GE’den Fina Enerji’nin dört RES’ine 52 türbin

GE Yenilenebilir Enerji, Fina Enerji’nin Türkiye’deki dört rüzgâr santrali için (Bağlama, Tayakadın, Yalova ve Pazarköy) 52 adet 3 MW rüzgar türbini tedarik edecek.

GE’den Fina Enerji’nin dört RES’ine 52 türbin

Enerji Günlüğü - GE Yenilenebilir Enerji, Fina Enerji’nin Türkiye’deki dört rüzgâr santrali için (Bağlama, Tayakadın, Yalova, Pazarköy) 52 adet 3 MW rüzgar türbini tedarik edecek.

GE Yenilenebilir Enerji’den yapılan duyuruda, Şirket’in Türkiye’deki toplam 193 MW kapasiteye sahip dört rüzgar enerji santraline (RES) türbin tedarik edeceği belirtildi. Duyuruya göre türbin tedarik edilecek projeler, Fina Enerji’ye ait, Bağlama, Tayakadın, Yalova ve Pazarköy rüzgar enerji santralleri.

GE Yenilenebilir Enerji ile Fina Enerji arasında varılan anlamanın şartarı arasında, bu santrallere 10 yıllık bakım/onarım hizmeti verilmesi de yer alıyor.

GE’nin Türkiye’deki kurulu rüzgar enerjisi gücü 1.2 GW’a ve Türkiye’de ürettiği rüzgar türbini sayısı 500’e ulaştı. Fina Enerji’nin bünyesinde yer aldığı Fiba Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin “Yeni projelerimiz, kurulu kapasitemizi 350 MW’dan 543 MW’a yükseltecek” dedi.

GE Yenilenebilir Enerji, rüzgâr türbin kanatlarının üretimini, bağlı kuruluşu LM Wind Power’ın İzmir, Bergama’daki tesislerinde, yerli olarak gerçekleştirecek. Rüzgâr türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de üretilecek.

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef “Fina Enerji ile yeniden iş ortaklığı yapmaktan ve GE’nin Türkiye’nin rüzgâr hızına ve coğrafyasına uygun özelliklere sahip yüksek teknolojili 3MW rüzgar türbini platformlarının kullanılacağı bu heyecan verici projelerde birlikte çalışacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler