1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GE`den Fina`nın 4 rüzgâr projesine 43 türbin

GE`den Fina`nın 4 rüzgâr projesine 43 türbin

Enerji Günlüğü - Amerikan şirketi GE (NYSE: GE), Fina Enerji'ye Ege ve Marmara Bölgelerinde kurulmaya başlayacak olan dört yeni proje için 43 rüzgâr türbini...

GE`den Fina`nın 4 rüzgâr projesine 43 türbin

Enerji Günlüğü - Amerikan şirketi GE (NYSE: GE), Fina Enerji'ye Ege ve Marmara Bölgelerinde kurulmaya başlayacak olan dört yeni proje için 43 rüzgâr türbini sağlayacağını açıkladı.
GE'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Türkiye'deki rüzgâr enerjisi yatırımlarına desteğini sürdürüyor. Şirket, Fina Enerji'nin Ege ve Marmara bölgelerinde kurmaya başlayacağı 4 RES'in türbinlerini tedarik edecek. Projelerde GE’nin 1.6-100 ve 2.75-100 model gelişmiş teknoloji ürünü rüzgâr türbinleri kullanılacak. Kızılcaterzi Rüzgâr Çiftliği’ne 9 adet 1.6-100, Karadere Rüzgâr Çiftliği’ne 10 adet 1.6-100, Şadıllı Rüzgâr Çiftliği’ne 14 adet 2.75-100, Salman Rüzgâr Çiftliği’ne 10 adet 2.75-100 olmak üzere toplam 43 rüzgar türbini sağlanacak.

27 BİN HANEYE TEMİZ ENERJİ
Fina Enerji'nin toplam 97 megavatlık 4 yeni rüzgâr çiftliğinin yaklaşık 27 bin haneye temiz enerji sağlayacağı hesaplanıyor. GE Yenilebilir Enerji Başkan Yardımcısı Vic Abate, “Yeni projeler, en son rüzgâr türbini teknolojilerimizin Türkiye’de rüzgâr gücünün gelişiminde ne kadar önemli bir rol oynadığının bir göstergesidir. Fina Enerji gibi sektörün lider firmalarından biriyle rüzgardan elde ettiğimiz temiz elektriği Türkiye’ye sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIYOR
Fina Enerji İcra Komitesi Üyesi Sancar Saraçoğlu da "Böyle gelişmiş teknolojilere sahip makinelerin kullanılması sadece kapasite faktörünü ve sermaye üretkenliğini artırmakla kalmıyor, ayrıca ülkemizin yabancı enerji kaynaklarına olan bağımlılığının azalmasına da yardımcı oluyor" diye konuştu.

RÜZGÂRDA HEDEF 20 BİN MW
Türkiye, yaklaşık 48 bin megawatt'lık potansiyel rüzgâr enerjisi üretme kapasitesiyle, Avrupa'nın en şanslı coğrafyalarından birinde bulunuyor. Hükümet 2023 yılına kadar rüzgâr enerjisi kurulu gücünü 20 bin megavata yükseltmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler