1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. GE’den İnovasyon Yarışması

GE’den İnovasyon Yarışması

Enerji Günlüğü - General electric, düzenlediği İnovasyon Yarışması ile sağlık sektörü ve enerji verimliliği alanlarında en parlak fikirleri gün...

GE’den İnovasyon Yarışması

Enerji Günlüğü - General electric, düzenlediği İnovasyon Yarışması ile sağlık sektörü ve enerji verimliliği alanlarında en parlak fikirleri gün ışığına çıkarmayı amaçlıyor.GE, başarılı fikirleri 100 bin ABD doları tutarında para ödülü ile destekleyecek.

GE (General Electric), Türkiye’nin 2023 vizyonuna verdiği destek konusundaki kararlılığını vurgulamak amacıyla, ev sahipliği yaptığı“Gelecek için Bugün” konulu inovasyon zirvesinde,TÜBİTAK ile başlattığı çalışmalar çerçevesinde düzenlenen GE Türkiye İnovasyon Yarışması, Türkiye’de yerel inovasyon çalışmalarının teşvik edilmesini amaçlıyor.

İşletmeleri, girişimcileri, mucitleri ve öğrencileri hedefleyen yarışma, enerji verimliliği ve sağlık alanlarındaki sorunları çözmek için sahip oldukları en güçlü fikirler ve girişimlerin ortaya çıkmasına imkan sağlayacak. Toplam ödül olan 100.000 ABD dolar her iki kategorinin kazananları arasında paylaştırılacak. Buna ek olarak, her kategoride birincilik ödülünü kazananlar, masrafları GE tarafından karşılanmak üzere, GE’nin Küresel Araştırma Merkezleri’nden birini ziyaret etme hakkı elde edecek. Yarışmaya gelen projeler, GE ve TÜBİTAK tarafından seçilen 5 kişilik bir jüri tarafından değerlendirecek. Yarışma süreci www.geinnovationchallenge.com adresi üzerinden herkes tarafından izlenebilecek ve sunulan fikirler oylamaya açık olacak.

GE CEO’su JeffreyImmelt, yaptığı konuşmada, “İnovasyon, ekonomik büyümenin temel unsurudur. Günümüzün dinamik ve rekabetçi dünyasında, ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü artırmak için yenilik üretmek ve hızlı hareket etmek her zamankinden daha önemli hale geldi; zira inovasyon verimliliği tetikliyor. .. Türk girişimcilerin ve öğrencilerin getireceği parlak fikirlerin ortaya çıkarılması ile ülkenin her alandaki rekabetçi gücünün artırılmasına yönelik katkı için verdiğimiz taahhüde bağlıyız” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ise “Ulusal ihtiyaçlara etkin biçimde yanıt vermek için ülkeye özgü araştırma ve geliştirme önemlidir. TÜBİTAK kamu ve özel sektör kurumlarıyla Türkiye’de inovasyon ve yetenek gelişimini teşvik etmek için bir ortaklık kültürü yaratılmasına destek veriyor. GE ile olan işbirliğimiz operasyonel verimlilik için iş çözümleri üretmenin yanı sıra genç ve yenilikçi girişimcilerden oluşan yeni bir yetenek havuzu yaratma potansiyeli ile 2023 vizyonunda yer alan hedeflere ulaşmak için yapacağımız yolculukta en büyük yardımcımız olacak” dedi.

GE-TÜBİTAK işbirliği Anlaşması

Zirvede imzalanan anlaşmalar doğrultusunda GE ve TÜBİTAK, ar-ge takımları,ülke genelinde ortaya çıkabilecek, müşteri ihtiyaçlarına yönelik yeni teknolojik çözümler geliştirmek için işbirliği yapacak. Projeler ağırlıklı olarak, enerji, sağlık ve ulaşım olmak üzere üç ana sektör üzerinde yoğunlaşacak.

Enerji sektöründeki araştırmalar LED aydınlatma ve rüzgar enerjisi alanlarını kapsarken, sağlık odaklı inovasyon çalışmaları biyoteknoloji ve medikal teknolojileri içerecek. GE, ulaşım sektöründe ise halen devam etmekte olan Tülomsaş ile Türkiye’de GE PowerHaul lokomotiflerinin üretimine odaklanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler