1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE’den Türkiye’ye yeni yatırımlar

GE’den Türkiye’ye yeni yatırımlar

Enerji Günlüğü - GE, Türkiye’de 900 milyon ABD doları tutarındaki yatırım taahhüdünün bir parçası olan yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.GE’nin...

GE’den Türkiye’ye yeni yatırımlar

Enerji Günlüğü - GE, Türkiye’de 900 milyon ABD doları tutarındaki yatırım taahhüdünün bir parçası olan yeni yatırımları hakkında bilgi verdi.

GE’nin Türkiye’ye ve ülke insanlarına olan uzun vadeli taahhüdü, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve GE Başkan ve CEO’su Jeffrey Immelt’in katılımıyla İstanbul’da yapılan bir basın toplantısı ile duyuruldu. 

Yeni yatırımlar, istihdam yaratma ve ihracatı artırma amacıyla altyapı geliştirme, üretim, yenilikçilik ve bilgi transferi alanlarına odaklanıyor. Yatırımlar Türkiye ekonomisinin havacılık, ulaşım, enerji ve sağlık gibi kilit önemdeki sektörlerini kapsıyor.

GE’nin1948’den bu yana ülkedeki ilk endüstriyel yatırımcılardan biri olarak Türkiye ekonomisinin büyümesinde istikrarlı ve kararlı bir rol oynadığını vurgulayan Jeffrey Immelt şunları söyledi:

“Kamu kurumları ile özel sektör arasındaki işbirliklerinin fark yarattığına inanıyoruz ve Türkiye’de gitmeyi seçtiğimiz yol da budur. Buradaki güçlü pozisyonumuzu daha da geliştiren yeni yatırımlarımız ile Türkiye’nin altyapı gelişiminde, ülkenin tüm potansiyelini ortaya koymasını sağlayacak olan, ekonomik üretkenlik, rekabet gücü ve operasyonel etkinlik alanlarına odaklandık. Bunun yanı sıra, Türk profesyonellerin mevcut donanımını daha da artırmaya yönelik bilgi transferine, iş olanakları yaratmaya ve ülkenin güçlü yanlarından biri olan yenilikçilik kültürünün devam etmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.”

General Electric, Türkiye’de altyapı geliştirme, yerelleştirme ve yenilikçilik alanlarında geçtiğimiz 15 ay içinde 515 milyon ABD dolarlık yatırım yaptı. Yaptığı bu yatırımlar ile GE, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümünün kutlanacağı 2023 yılında Türkiye’nin dünyadaki ilk 10 ekonomi içinde yer alma vizyonunu desteklemeyi hedefliyor. Planlanan yatırımlar Türkiye’de 600’den fazla yeni istihdam yaratacak ve ihracatı önemli ölçüde artıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler