1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Gediz A.Ş. lisanssız yatırımcıları için başvuru süresini uzattı

Gediz A.Ş. lisanssız yatırımcıları için başvuru süresini uzattı

Enerji Günlüğü - İzmir Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen ''Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı'' çalışmasından...

Gediz A.Ş. lisanssız yatırımcıları için başvuru süresini uzattı

Enerji Günlüğü - İzmir Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen ''Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı'' çalışmasından yararlanmak isteyen yatırımcıların, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye yapması gereken başvuru süresinin 15 Şubat'a kadar uzatıldığı açıklandı. Açıklamada ayrıca 25 milyon liralık bütçesi olan program için son başvuru süresinin 1 Mart 2013 olduğu hatırlatıldı.

İZKA'nın açıklamasında 17 Aralık 2012'de çağrısı yapılan programdan yararlanmak isteyen yatırımcıların şimdiye kadar Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye 43 başvuru gerçekleştirdiği bildirilirken, toplam kurulu güçleri 15 MW olan proje başvurularının 22'sinin güneş, 15'inin rüzgar, 3'ünün rüzgar-güneş hibrit ve 3'ünün de biyogaz enerjisi sistemleri için yapıldığı ifade edildi.

Ajans tarafından Ocak ayında düzenlenen programın tanıtım toplantısında konuşan İZKA Program Yönetim Birim Başkanı Murat Çelik şunları kaydetmişti: “İzmir rüzgar, güneş, jeotermal ve biyokütle olmak üzere tüm yenilenebilir enerji türlerinde yüksek bir potansiyele sahip. İZKA olarak İzmir’deki bu potansiyeli harekete geçirmek istiyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde çok yakın zamanda yenilenebilir enerji alanında kullanılan rüzgar türbini, güneş paneli ve benzeri ürünler daha ulaşılabilir hale gelecek. Sanayide, konutlarımızda, kamu binalarında bu teknolojiler yaygın bir şekilde kullanılacak. Ajans olarak bu konuda da İzmir’in ülkemizde öncü şehir olmasını, yenilenebilir enerji alanında örnek projelerin Ajansımız desteği ile hayata geçmesini umuyoruz. Ayrıca İzmir’in bu teknolojilerin sadece kullanıldığı değil, üretildiği bir üretim merkez olmasını da istiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler