1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz, Boğaziçi ve AKdeniz EDAŞ`ın devri Mayıs sonunda

Gediz, Boğaziçi ve AKdeniz EDAŞ`ın devri Mayıs sonunda

Enerji Günlüğü - Akdeniz, Gediz ve Boğaziçi elektrik dağıtım bölgelerinin, ihaleyi kazanan yatırımcılara devri bir ay ötelendi. Özelleştirme...

Gediz, Boğaziçi ve AKdeniz EDAŞ`ın devri Mayıs sonunda

Enerji Günlüğü - Akdeniz, Gediz ve Boğaziçi elektrik dağıtım bölgelerinin, ihaleyi kazanan yatırımcılara devri bir ay ötelendi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından gerçekleştirilen Boğaziçi, Akdeniz ve Gediz EDAŞ'ın özelleştirme ihalelerinde en yüksek teklifi veren şirketlere, bu bölgelerin 1 Mayıs tarihinde devredilmesi gerekiyordu. Ancak gerek dağıtım şirketlerindeki hazırlıklar gerekse devralacak yatırımcıların finansmanla ilgili hazırlıkları tamamlanmış değil.

Bu yüzden Özelleştirme İdaresi'nin devir işlemleri için tanınan süreyi yaklaşık 1 ay uzattığı bildirildi. Bu durumda söz konusu şirketler, adı geçen dağıtım bölgelerini Mayıs sonunda ya da Haziran ayı başında devralacak.

Boğaziçi EDAŞ'ın 1.96 milyar dolar bedelle Cengiz-Kolin-Limak OGG'ye, Gediz EDAŞ'ın 1.23 milyar dolara Elsan-Tümaş-Karaçay OGG'ye, Akdeniz EDAŞ'ın 546 milyon dolara Cengiz-Kolin-Limak OGG'ye verilmesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onaylanmıştı.

SON DÖRT BÖLGE, 1 AĞUSTOS'TA DEVREDİLECEK

Özelleştirme İdaresi, Şubat ayında da Vangölü, Dicle, Toroslar ve İstanbul Anadolu Yakası elektrik dağıtım bölgelerinin devir ihalelerini tamamlamıştı. Bu bölgelerin ihaleyi kazanan taraflarca devralınacağı tarih ise 1 Ağustos 2013 olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler