1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz EDAŞ Cuma günü devrediliyor

Gediz EDAŞ Cuma günü devrediliyor

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerinin elektrik dağıtım şirketi Gediz EDAŞ, Cuma günü düzenlenecek bir törenle, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim...

Gediz EDAŞ Cuma günü devrediliyor

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerinin elektrik dağıtım şirketi Gediz EDAŞ, Cuma günü düzenlenecek bir törenle, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'na devredilecek. 

Türkiye'nin önde gelen elektrik dağıtım bölgelerinden Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özel sektöre devredilmesi işlemi bu hafta tamamlanacak. İzmir ve Manisa illerindeki elektrik dağıtımı işini yürüten Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi için düzenlenen ihalede en yüksek teklifi sunan Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu ile Özelleştirme İdaresi arasındaki hisse devir sözleşmesi, Cuma günü Ankara'da düzenlenecek bir törenle imzalanacak.

5 BANKADAN 2 MİLYAR DOLAR

Elsan-Tümaş-Karaçay OGG, TEDAŞ'ın Gediz EDAŞ'ta bulunan yüzde 100 hissesinin devralınması için gereken finansmanı, aralarında en az bir kamu bankasının da bulunduğu Türkiye'deki beş bankadan sağladı. Ortak Girişim Grubu'nun, ihale bedelini ödemek için sağladığı finansmanın, teminat mektupları dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

ALICI, AYDEM'İN DE SAHİBİ

Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'nun liderliğini, Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki elektrik dağıtım şirketi AYDEM'i daha önce devralan şirketin ortağı konumundaki Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler