1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz EDAŞ haftaya `Bereketli` oluyor

Gediz EDAŞ haftaya `Bereketli` oluyor

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Ortakları arasında, AYDEM'in de yer aldığı Elsan-Tümaş-Karaçay Konsorsiyumu, özelleştirme ihalesini kazandığı...

Gediz EDAŞ haftaya `Bereketli` oluyor

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Ortakları arasında, AYDEM'in de yer aldığı Elsan-Tümaş-Karaçay Konsorsiyumu, özelleştirme ihalesini kazandığı Gediz EDAŞ'ı bu hafta devralıyor. 

Elektrik dağıtımında en önemli bölgelerden İzmir ve Manisa'yı kapsayan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesini kazanan Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, bölgeyi devralabilmek için son adımı da attı. Aralarında bir kamu bankasının da bulunduğu 5 yerli banka ile anlaşan Elsan-Tümaş-Karaçay OGG, teminat mektupları dahil, 2 milyar dolarlık kredi sağladı. Kredinin vadesi 12 yıl olarak belirlendi.

AYDEM'İ İŞLETİYOR

Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ'yi daha önce devralan Bereket Grubu'nun da üyesi bulunduğu Elsan-Tümaş-Karaçay konsorsiyumu, buradaki deneyimi Gediz'e de aktarmaya hazırlanıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Ceyhan Saldanlı'nın yürüttüğü Bereket Grubu ayrıca, güneş paneli ve hücresi üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler