1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz EDAŞ işçileri seslerini duyurmaya çalışıyor

Gediz EDAŞ işçileri seslerini duyurmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - İzmir Gediz EDAŞ işçileri sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmakla tehdit edildikleri gerekçesi ile protesto yürüyüşü...

Gediz EDAŞ işçileri seslerini duyurmaya çalışıyor

Enerji Günlüğü - İzmir Gediz EDAŞ işçileri sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmakla tehdit edildikleri gerekçesi ile protesto yürüyüşü yaparak basın açıklamasında bulundular.

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmakla tehdit edilen İzmir Gediz EDAŞ işçileri çalışma şartlarındaki zorlukları dün protesto etiler.

Yaklaşık 100 kişi İşçi, Bornova Ağaçlı Yol Sanayi Metro İstasyonu önünde toplanıp, slogan atarak Gediz Edaş, bölge müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada mesainin bitmesiyle servis araçlarına binen işçilerin geçişine yolu kapatarak izin vermeyen işçiler, basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Serhan Sağcan, "Bugüne kadar şirket yöneticilerine uyarılarda bulunduk. Olumlu geçen görüşmelere rağmen baskı bitmedi. İşçiler olarak istekleimiz, İzmir ve Aydın'daki sendikamız üyeleri üzerindeki baskı ve tehdite derhal son verin. İşten çıkarma tehditleri son bulsun. İşçilerin maaşları insanca yaşayabilecek bir düzeyde yeniden belirlenmelidir. İşçi sağlığı ve güvenliği konusunda tüm önlemlerin en üst düzeyde alınsın. İşçilerden kesilen paralar da iade edilsin" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler