1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz EDAŞ`ın parası bulundu! Saldanlı, 5 banka ile anlaştı

Gediz EDAŞ`ın parası bulundu! Saldanlı, 5 banka ile anlaştı

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) Gediz Elektrik Dağıtım AŞ özelleştirmesini kazanan Elsan-Tümaş-Karaçay Konsorsiyumu, bölgeyi devralabilmek için ihtiyaç...

Gediz EDAŞ`ın parası bulundu! Saldanlı, 5 banka ile anlaştı

Enerji Günlüğü - (MEHMET KARA) Gediz Elektrik Dağıtım AŞ özelleştirmesini kazanan Elsan-Tümaş-Karaçay Konsorsiyumu, bölgeyi devralabilmek için ihtiyaç duyduğu 860 milyon dolarlık krediyi beş Türk bankasından sağladı.

İzmir ve Manisa illerini kapsayan Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin özelleştirme ihalesini kazanan Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, ihale bedelini karşılamak üzere çıktığı finansman arayışında kritik aşamayı geride bıraktı. 1 milyar 231 milyon dolarlık ihale bedelinin yaklaşık 370 milyon dolarlık kısmını özkaynaklardan karşılayacak olan Konsorsiyum, kalan yaklaşık 860 milyon dolarlık kısım için finansman sağlamak üzere bankalarla masaya oturmuştu. Konsorsiyum ortaklarından AYDEM'in Yönetim kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, pazarlığa oturdukları beş bankayla prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi. 

İmzaların önümüzdeki hafta içinde atılabileceğini belirten Saldanlı, bankalardan alınacak kredinin ilk ödemeyi yaparken ihtiyaç duyacakları kadarlık kısmının nakit, kalanının teminat mektubu olarak sağlanacağını da belirtti. Ceyhan Saldanlı, kaynak sağlandığına göre Gediz EDAŞ'ı devralmak için, son tarih olan 3 Haziran'ı bekleyip beklemeyecekleri sorusu üzerine "Beklemeyebiliriz, ay sonundan önce devralabiliriz" dedi.

İhale şartnamesine göre Elsan-Tümaş-Karaçay, dağıtım bölgesini devralabilmek için ihale bedelinin yüzde 40'ını oluşturan yaklaşık 500 milyon dolarlık ödemeyi yapacak. Kalan kısım ise daha sonra ödenecek.

CENGİZ-KOLİN-LİMAK, AKDENİZ EDAŞ VE BEDAŞ İÇİN 7 BANKADAN 2.5 MİLYAR $ KREDİ SAĞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler