1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz Elektrik Dağıtım, Elsan-Tümaş-Karaçay OGG`nin

Gediz Elektrik Dağıtım, Elsan-Tümaş-Karaçay OGG`nin

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerinde faaliyet gösteren Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin özelleştirme ihalesini 1 milyar231 milyon...

Gediz Elektrik Dağıtım, Elsan-Tümaş-Karaçay OGG`nin

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerinde faaliyet gösteren Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin özelleştirme ihalesini 1 milyar231 milyon dolarlık teklifiyle Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu kazandı.

Gediz EDAŞ özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. İhaleye teklif sunan 10 yatırımcıdan biri olan ve bundan önceki iki ihaleyi, Boğaziçi EDAŞ (BEDAŞ) ve Akdeniz EDAŞ ihalelerini kazanan Cengiz-Kolin-Limak Ortak girişim Grubu çekildiğini bir gün öncesinden Özelleştirme İhalesi'ne bildirdi.
Buna rağmen, ihale komisyonu başkanı İbrahim Halil Kırşan, Cengiz-Kolin-Limak OGG tarafından verilmiş son teklifin, fiyat artırım sürecinde dikkate alınacağını söyledi. Kırşan, yatırımcılara bunu da dikkate alarak teklif sunmaları uyarısında bulundu.
Daha sonra zarfların açılmasına geçildi. İlk elemesiz turda zarflardan çıkan en yüksek teklif 630 milyon dolar oldu.
Ardından elemeli turlara geçildi. İlk elemeli turda en yüksek teklif 815 milyon dolar olurken, süreç dışı kalacağını duyuran Cengiz Kolin Limak Ortak Girişim Grubu elendi.

GERÇEKTE İLK ELENEN IC İÇTAŞ 
İkinci elemeli turda en yüksek teklif 979 milyon dolar olurken, son iki teklif sahibi eşit olunca elenen olmadı. Komisyon Başkanı İbrahim Halil Kırşan, bu turun tekrar edileceğini deklare etti. Tekrarlanan ikinci turda bu kez en yüksek teklif 1 milyar 52 milyon dolar oldu, IC İçtaş İnşaat elendi.
Üçüncü elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 97 milyon dolar olurken, Zorlu Holding AŞ elendi. Dördüncü elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 167 milyon dolar olurken, Torunlar Gıda elendi.

RAKAMLAR BİRBİRİNE YAKLAŞTI
İhale komisyonu başkanı İbrahim Halil Kırşan, beşinci elemeli tura geçilirken, yatırımcıları 4. turdaki tekliflerin birbirine çok yakın olduğu konusunda uyardı. Beşinci elemeli turda Çalık Enerji elendi.
Böylece nihai pazarlıkların açık artırma kısmına, kalan firmalar Elsan-Tümaş-Karaçay OGG, Fernas İnşaat, Enerjisa Elektrik, Genpa Telekom, Park Holding oldu. 1 milyar 228 milyon dolardan başlayan açık artırma sonunda ihale bu bölümde tek artırımı yapan ve 1 milyar 231 milyon dolarlık teklif sunan Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'nda kaldı.

İLK AÇIKLAMA İŞ GÜVENCESİ OLDU
Elsan Tümaş Karaçay OGG adına konuşan Aydın Denizli Muğla Bölgesi'nin elektrik dağıtımını yürüten AYDEM'in sahibi Ceyhan Saldanlı bir açıklama yaptı. Saldanlı açıklamasına "Çalışanların iş güvencesine dikkat edeceğiz" diye başladı. Saldanlı şunları söyledi: "Bölgedeki tüketiciye en iyi hizmeti vereceğiz. İş planımız hazır. Adım adım gidiyoruz. Bu ihalenin ülkemize bölgedeki tüketicilere ve şirketimize, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Finansmanda herhangi bir sıkıntı çıkmayacak. Teklif iyi düşünülmüş finansman çevreleriyle de görüşülerek belirlenmiş bir tekliftir" diye devam etti.

KİMLER TEKLİF SUNMUŞTU? 
1 – Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
2 – Park Holding A.Ş.
3 – Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş.
4 – Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
5 – Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu
6 – Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu
7 – Fernas İnşaat A.Ş.
8 – Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
9 – IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
10 – Zorlu Holding A.Ş.

Önceki ve Sonraki Haberler