1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gediz Elektrik`in devri için imzalar atıldı!

Gediz Elektrik`in devri için imzalar atıldı!

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerini kapsayan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ hisselerinin GDZ Enerji Yatırımları...

Gediz Elektrik`in devri için imzalar atıldı!

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa illerini kapsayan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ hisselerinin GDZ Enerji Yatırımları AŞ'ye devri için imzalar atıldı. 

Gediz EDAŞ ve perakende satış şirketinin GDZ Enerji Yatırımları AŞ'ye devriyleilgili bugün Ankara Rixos Otel'de bir tören düzenlendi. Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Haşim Keklik ve Bereket Enerji Grubu Başkanı Ceyhan Saldanlı ile diğer ilgililer katıldı.

5 BANKADAN 2 MİLYAR DOLAR

İhaleye katılan Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'nun oluşturduğu GDZ Enerji Yatırımları AŞ, TEDAŞ'ın Gediz EDAŞ'ta bulunan yüzde 100 hissesinin devralınması için gereken finansmanı, aralarında en az bir kamu bankasının da bulunduğu Türkiye/deki beş bankadan sağladı. GDZ Enerji Yatırımları AŞ'ye sağlanan finansmanın, teminat mektupları dahil olmak üzere yaklaşık 2 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

KONSORSİYUM LİDERİ CEYHAN SALDANLI

Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu'nun liderliğini, Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki elektrik dağıtım şirketi AYDEM'i daha önce devralan şirketin ana ortağı konumundaki Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı yürütüyor. GDZ Enerji Yatırımları ile AYDEM'in toplam abone sayısı yaklaşık 4.2 milyon. 

Önceki ve Sonraki Haberler