1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gelibolu RES’e türbin ilave edilecek

Gelibolu RES’e türbin ilave edilecek

Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi sınırları içerisinde bulunan 8,75 MW kurulu gücündeki Gelibolu Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) 6,8 MW’lık bir adet türbin daha ilave edilecek.

Gelibolu RES’e türbin ilave edilecek

Enerji Günlüğü - Yelen-Gelibolu Enerji, Çanakkale’de işletmekte olduğu Gelibolu RES’in kapasitesini 8,75 MW’dan 21,25 MW’a çıkaracak.

Yelen-Gelibolu Enerji Üretim San. Ve Tic. A. Ş., Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi sınırları içerisinde işletmekte olduğu 8,75 MW kurulu gücündeki Gelibolu Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES) yeniden kapasite artışı planlıyor. Daha önce 5,7 MW kapasitede bir türbin ilavesiyle santral kapasitesini 14,45 MW’a çıkarmayı planlayan şirket, projeyi revize ederek santral kapasitesini 21,25 MW’a çıkaracak. Ayrıca tesise yardımcı kaynak olarak da 8,75 MW kapasiteli güneş enerji santrali de kurulacak. 

33 milyon TL değerindeki proje kapsamında toplam 3 türbinin işletildiği santrale 6,8 MW’lık bir türbin daha ilave edilerek türbin sayısı beşe, kapasitesi de 8,75 MW’dan 21,25 MW’a çıkarılacak. Kapasite artışıyla birlikte santralin elektrik üretimi de 30 milyon 625 bin kWh olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarının 85 milyon kWh’e çıkacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler