1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gelişmekte olan ülkeler birbirlerini büyütüyor

Gelişmekte olan ülkeler birbirlerini büyütüyor

Gelişmekte olan ülkelerdeki büyüyen yenilenme kapasitesi ve aralarındaki artan yatırım ilişkileri yepyeni fırsatlar sunuyor.

Gelişmekte olan ülkeler birbirlerini büyütüyor

Enerji Günlüğü - Gelişmekte olan ülkelerdeki büyüyen yenilenme kapasitesi ve aralarındaki artan yatırım ilişkileri yepyeni fırsatlar sunuyor. Teknolojik yeniliklerin yaygınlaşması ve bilgi transferinin sağlanması konularında yeni ve karşılıklı fırsatlar dikkate değer.

Uluslar arası enerji Ajansı (IEA) resmi sitesinde yayınlanan yazı dizisine göre, Gelişmekte olan ülkeler enerji yenileme çabalarıyla birlikte birbirlerinin enerji sektörlerinde de giderek daha fazla yatırım yapıyorlar ve teknolojik işbirliği için yeni yollar yaratıyorlar.

Bunun en tipik örneğini Çin Brezilya ikili ilişkilerinde görmek mümkün. 2005 yılından 2012 ye kadar Çin Brezilya enerji sektörüne 18.2 milyar dolarlık yatırım yaptı. Aynı şekilde son on yılda Brezilyanın ticari ve politik ilişkileri hızla gelişti ve 2009 yılında Çin’in en büyük ticaret ortağı haline geldi. İki ülke Çin- Brezilya Yüksek Koordinasyon ve İşbirliği Komitesini (CBHCCC) kurdular. Komitenin oluşturulan madencilik ve enerji alt komiteleri de oldukça faal durumda. Son yıllarda her iki ülkeden petrol ve enerji şirketleri bir dizi teknolojik işbirliği anlaşmaları imzaladılar. İki ülkenin üniversiteleri de sıkı bir bilgi alışverişi içindeler.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler