1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Genç mühendislerin rüzgar türbini tasarımları yarışacak

Genç mühendislerin rüzgar türbini tasarımları yarışacak

Mühendislik fakültesi öğrencileriyle son iki yılda mezun olmuş genç mühendislerin rüzgar türbini tasarımı konusunda deneyim kazanmaları amacıyla “Küçük Ölçekli Rüzgâr Türbini Tasarım Yarışması” yapılıyor.

Genç mühendislerin rüzgar türbini tasarımları yarışacak

Eneri Günlüğü - Kariyer basamaklarını rüzgar enerjisi sektöründe şekillendirmek isteyen mühendis adaylarının, rüzgâr türbini tasarımında tecrübe elde etmeleri amacıyla düzenlenen “Küçük Ölçekli Rüzgâr Türbini Tasarım Yarışması” için başvurular başladı.

Küçük Ölçekli Rüzgar Türbini Yarışması Organizasyonu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) iş birliğiyle ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile Venco Havalandırma'nın destekleriyle düzenleniyor.

İLK ÜÇE GİRENLERE ÖDÜL

Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede en yüksek puanı alan birinci ekibe 30.000 TL, ikinci ekibe 15.000 TL üçüncü ekibe 7.500 TL para ödülü verilecek.

ruzgar-turbini-tasarim-yarismasi.jpg

Yarışmanın birinci aşamasından sonra yapılacak değerlendirmede, destek için uygun bulunan en fazla 6 (altı) ekibe 7.500,00’er TL'ye kadar malzeme satın alma ve üretim desteği sağlanacak. Yarışmada birinci aşama rüzgâr türbini ön tasarımı son teslim tarihi 19 Nisan 2024.

Yarışmaya dair detaylı bilgi ve başvuru formuna https://me.ikcu.edu.tr/Etkinlik/7188/kucuk-olcekli-ruzgar-turbini-yarismasi linkinden ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler