1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Gençler için “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı hazırlandı

Gençler için “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı hazırlandı

Vega Enerji Genel Müdürü Erman Kaya’nın gençlere yol gösterip destek olmak amacıyla hazırladığı “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı Nordex’in lise ve üniversite eğitimlerinde öğrencilere dağıtılacak.

Gençler için “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı hazırlandı

Enerji Günlüğü - Vega Enerji Genel Müdürü Erman Kaya’nın gençlere yol gösterip destek olmak amacıyla hazırladığı “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı Nordex’in lise ve üniversite eğitimlerinde öğrencilere dağıtılacak.

Vega Enerji Genel Müdürü Erman Kaya, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencilerinin gitgide önem arz eden yenilebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerji sektörünü yakından tanımasına yardımcı olmak amacıyla “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabını hazırladı. 

Bu sektöre yönelip, bilgi sahip olmak ve bu yolda ilerlemek isteyen gençlere yol gösterip destek vermek için derlenen kitap içeriğinde rüzgar enerjisinin tarihçesinden, rüzgar ölçüm metotlarina, rüzgar türbin ve bileşenlerinden, proje geliştirme ve Türkiye’deki düzenlemeler İzin süreçlerine kadar birçok konu başlığı da yer alıyor. 

KİTAP NORDEX’İN ÜNİVERSİTE EĞİTİMLERİNDE KULLANILACAK

Kitap, Nordex Türkiye’nin üniversitelerde, liselerde yapılacak olan rüzgar enerjisi eğitimlerinde, sunumlarında ve diğer öğrenci organizasyonlarında sektöre ilgi duyan öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu işbirliği kapsamında 17 Haziran 2021 tarihinde Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabının tanıtımı amacıyla Vega Enerji Genel Müdürü Erman Kaya ve Nordex Türkiye’nin Genel Müdürü Habib Babacan bir araya geldi. 

Nordex Türkiye, meslek liseleri, üniversitelerle ve kalkınma ajanslarıyla işbilirliği içerisinde düzenleyeceği eğitim projeleriyle sektöre gençleri kazandırmayı ve istihdama katkıda bulunmayı hedefliyor.