1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy K.Irak’taki petrol sahalarını genişletiyor

Genel Energy K.Irak’taki petrol sahalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içinde bulunan Chevron'un işlettiği Serta ve Qara Dagh sahalarına ortak...

Genel Energy K.Irak’taki petrol sahalarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içinde bulunan Chevron'un işlettiği Serta ve Qara Dagh sahalarına ortak oldu.

Kürt bölgesinden çıkarak Ceyhan'a taşınan petrolün çıktığı Taq Taq ve Tawke sahasını işleten Genel Energy Plc, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki bölgede bulunan ve Amerikan enerji şirketi Chevron tarafından işletilen Serta ve Qara Dagh bloklarından hisse alımı için anlaşma sağladığını açıkladı. 

Anlaşma çerçevesinde 2002’den bu yana Kuzey Irak’ta iş yapan ve bölgede en çok sahaya sahip olan Genel Energy, Serta'nın geliştirilmesi için yapılmakta olan yatırımın yüzde 50'sini ödeyerek sahadan yüzde 30 pay alacak. Sahanın yüzde 50'si Chevron'a ve yüzde 20'si Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne ait olmaya devam edecek.

2011'de İngiliz Vallares ile birleşmesinin ardından "Genel Energy Plc" adını alan ve Türkiye'den Londra Borsası'na kote olan ilk Türk şirketi olma özelliğini taşıyan Genel Energy’nin, Qara Dagh sahasında ise payı yüzde 40 olacak. 

GENEL ENERGY YÖNETİMİNDEN MUTLUYUZ AÇIKLAMASI

Genel Energy Genel İcra Kurulu Başkanı Murat Özgül, “Chevron’a ortak olarak seçildiğimiz için mutluyuz. Anlaşma, önemli bir büyüme potansiyeli olan Serta’yı aşamalı olarak geliştirme fırsatı ve Qara Dagh'da heyecan verici bir değerlendirme fırsatı sunuyor. Portföyümüze ilaveler, çeşitlendirme stratejimizde önemli bir adım olup, kısa vadeli üretim ve nakit akışı için daha fazla fırsat sunmaktadır” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler