1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy, Kuzey Irak yatırımlarını artıracak

Genel Energy, Kuzey Irak yatırımlarını artıracak

Enerji Günlüğü – Londra merkezli Genel Energy, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde bulunan Taq Taq petrol sahasında daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor.Irak...

Genel Energy, Kuzey Irak yatırımlarını artıracak

Enerji Günlüğü – Londra merkezli Genel Energy, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde bulunan Taq Taq petrol sahasında daha fazla yatırım yapmayı hedefliyor.

Irak Kürt bölgesinde petrol  arama ve üretim lisanslarına sahip Londra merkezli Genel Energy Plc., Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki bölgede bulunan Taq Taq petrol sahasında daha fazla yatırım yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’in hissedarı olduğu Genel Energy ayrıca açıklamada, Taq Taq petrol sahasında üretimin düşmekte olduğunu ancak, düşüş hızının yavaşladığını da belirtti. 

Genel Energy, Kuzey Irak’ta petrol ve doğalgaz çıkarmak üzere Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Sepil tarafından kuruldu. 2011 yılında, Nat Rothschild ve Tony Hayward tarafından kurulmuş ve halka açık olan İngiliz petrol yatırım şirketi Vallares ile birleştirildi. Genel Energy Plc’nin bugün Kuzey Irak’ta toplam 6 bölgede petrol ve gaz arama ve çıkarma ruhsatı bulunuyor ve halen Taq Taq ve Tawke sahalarında fiili olarak petrol üretimi yapıyor.

Bilgin Enerji Grubu, geçen yılın başlarında Genel Energy şirketine yüzde 10.5 hisseyle ortak olmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler