1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Genel Energy, Kuzey Irak'taki gaz sahalarını geliştirecek

Genel Energy, Kuzey Irak'taki gaz sahalarını geliştirecek

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Kuzey Irak'ta bulunan Miran ve Bina Bawi gaz sahalarını geliştirmek için anlaşmaları yeniden düzenledi.İngiltere borsasına...

Genel Energy, Kuzey Irak'taki gaz sahalarını geliştirecek

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Kuzey Irak'ta bulunan Miran ve Bina Bawi gaz sahalarını geliştirmek için anlaşmaları yeniden düzenledi.

İngiltere borsasına kayıtlı Genel Energy, Kuzey Irak'ta bulunan Miran ve Bina Bawi gaz sahalarını geliştirmek için daha önce Irak Kürdistan Bölge Yönetimi ile imzalanan tadil ve ürün paylaşım anlaşmalarını değiştirip düzenleyerek son halini verdi. 

Gaz projeleri için kesin anlaşmalar imzalamaktan dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden Genel Energy Başkanı Murat Özgül, şimdi de potansiyel ortaklarla müzakerelerin sonuçlandırılmasına ve nihai yatırım kararı almaya odaklandıklarını kaydetti.

Mehmet Sepil ve Mehmet Emin Karamehmet’in birlikte kurduğu ve yüzde 50’sini İngiliz ortaklar kanalıyla Londra Borsası’na kote ettiği Genel Energy, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki (IKB) en büyük petrol ve doğalgaz rezervine sahip. Genel Energy,  Kuzey Irak-Türkiye Gaz Anlaşması’nın temel taşı olarak kabul edilen Miran ve Bina Bawi gaz sahalarının da sahibi. Yakın bir gelecekte Türkiye’ye bu sahalardan yılda 10 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz ihraç edilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler