1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy petrol üretimini arttırdı

Genel Energy petrol üretimini arttırdı

Enerji Günlüğü – Genel Energy, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde bulunan Tawke sahasından geçen yıl günde ortalama 113,041 varil petrol üretti. Londra...

Genel Energy petrol üretimini arttırdı

Enerji Günlüğü – Genel Energy, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde bulunan Tawke sahasından geçen yıl günde ortalama 113,041 varil petrol üretti. 

Londra merkezli Genel Energy, Kuzey Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde bulunan Tawke sahasının işletmecisi DNO ASA şirketinin çalışmaları hakkında bilgileri güncellediğini duyurdu. Buna göre Tawke ve Peshkabir sahalarını kapsayan Tawke lisans alanından 2018 yılında günde ortalama 113,041 varil petrol üretildi. 

Açıklamada, Peshkabir sahasının üretime geçilmesinin üzerinden 18 aydan daha az bir süre geçmesine rağmen sahadan üretimin 10 milyon varil olduğuna dikkat çekilirken, Tawke sahasından gerçekleştirilen petrol üretiminin 2018 yılı sonu itibariyle 255 milyon varile ulaştığı kaydedildi. 

Genel Energy, Kuzey Irak’ta petrol ve doğalgaz çıkarmak üzere Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Sepil tarafından kuruldu. 2011 yılında, Nat Rothschild ve Tony Hayward tarafından kurulmuş ve halka açık olan İngiliz petrol yatırım şirketi Vallares ile birleştirildi. Genel Energy Plc’nin bugün Kuzey Irak’ta toplam 6 bölgede petrol ve gaz arama ve çıkarma ruhsatı bulunuyor ve halen Taq Taq ve Tawke sahalarında fiili olarak petrol üretimi yapıyor.

Bilgin Enerji Grubu, geçen yılın başlarında Genel Energy şirketine yüzde 10.5 hisseyle ortak olmuştu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler