1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy satılabilir!

Genel Energy satılabilir!

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'ta petrol arama ve üretim faaliyeti yürüten Genel Energy'nin şirket satın alabileceği ya da satılabileceği bildirildi.Çukurova...

Genel Energy satılabilir!

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'ta petrol arama ve üretim faaliyeti yürüten Genel Energy'nin şirket satın alabileceği ya da satılabileceği bildirildi.

Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in

de ortakları arasında yer aldığı Genel Energy'nin CEO'su Tony Hayward, FT Commodities Summit'te yaptığı konuşmada, düşük petrol fiyatları nedeniyle Kuzey Irak'ta petrol çıkaran şirketlerde konsolidasyon olmasını beklediğini söyledi.

Yaşanan gelişmelerin, bölgede faaliyet gösteren Genel Energy'yi de etkileyeceğini kaydeden Hayward, Genel Energy'nin başka şirketleri satın alabileceği gibi, kendisinin başka şirketlerce satın alınmasının da söz konusu olabileceğini ifade etti.

Tony Hawward, bu yıl sonundan itibaren Genel Energy'deki CEO'luk görevini bırakarak şirkette yönetim kurulu başkanı olarak görev alabileceğini açıkladı.

Kuzey Irak'tan günde toplam 650 bin varil ham petrol ihracatı gerçekleştiğini kaydeden Tony Hayward, ihracatın önümüzdeki aylarda da aynı seviyede seyretmesini beklediğini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler