1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy satılacak

Genel Energy satılacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt bölgesinde petrol üreten Genel Energy’nin kurucularından Tony Hayward, şirketi satmaya hazırlandıklarını ve tekliflere...

Genel Energy satılacak

Enerji Günlüğü - Irak Kürt bölgesinde petrol üreten Genel Energy’nin kurucularından Tony Hayward, şirketi satmaya hazırlandıklarını ve tekliflere açık olduklarını söyledi.

Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet’in hissedarı olduğu Genel Energy’nin yönetim kurulu başkanı Tony Hayward Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, doğru fiyatla gelen bir alıcı olması halinde şirketi satmaya hazır olduklarını belirtti.

ŞİRKET ZARAR EDİYOR

BP eski icra başkanı olan Hayward, zarar eden şirketin satış görüşmelerine başlamaya hazır olduğunu ve grup için “daima ilginç tekliflere bakacağını” ifade etti.

Hayward, “Biz kendimizi hem potansiyel bir acenta gibi görüyoruz hem de, petrol sanayinin genel gidişatı göz önünde bulundurulduğunda, potansiyel olarak konsole edilmiş olarak görüyoruz. Biz benzersiz varlıklara sahibiz, birinci sınıf varlıklar, sıkıca odaklanmış bir iş. Bu yüzden, yüksek kalite varlık almak isteyen biri açısından bakıldığında, oldukça çekici” dedi.

POTANSİYEL ALICILAR

Financial Times, Royal Dutch Shell’in muhtemelen Çinlilerle ortak olarak şirketi satın almayı düşündüğüne dair spekülasyonlar bulunduğunu yazdı.

Ayrıca ABD’li petrol devi ExxonMobil’in de potansiyel alıcılar arasında bulunduğu belirtiliyor. Özkaynak piyasa değeri 1.3 milyar sterlin olan şirketin değerinin birkaç milyar dolar olacağı kaydedildi.

Birkaç gün önce, şirket Başkanlığı el değiştirdi. Zarar eden ve Irak Kürt bölgesindeki siyasi sorunlar nedeniyle aksaklıklar yaşayan şirketin CEO’luğuna daha önce Türk ve Kürt bölgesi başkanlığını yapan Murat Özgül getirildi.

GENEL ENERGY'NİN YENİ CEO'SU MURAT ÖZGÜL

Önceki ve Sonraki Haberler