1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy, sektöründe yılın en iyisi seçildi

Genel Energy, sektöründe yılın en iyisi seçildi

Enerji Günlüğü - Başta Kuzey Irak (Irak Kürdistan Özerk Bölgesi) olmak üzere çeşitli ülkelerde petrol arama ve üretimi yapan Genel Energy, Petrol Konseyi...

Genel Energy, sektöründe yılın en iyisi seçildi

Enerji Günlüğü - Başta Kuzey Irak (Irak Kürdistan Özerk Bölgesi) olmak üzere çeşitli ülkelerde petrol arama ve üretimi yapan Genel Energy, Petrol Konseyi 2013 Mükemmellik Ödülleri'nde kendi kategorisinde "Yılın Şirketi" seçildi.

Merkezi Londra’da bulunan ve dünyanın en büyük petrol ve gaz yöneticileri ağı olarak kabul edilen Petrol Konseyi’nin 2013 Yılı Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Sektörün en itibarlı ödülü olarak kabul edilen The Oil Council Awards of Excellence (Petrol Konseyi Mükemmellik Ödülü), petrol endüstrisine öncülük eden, sınırları zorlayan, sektör oyuncularına ilham veren ve zorlu pazarlarda büyüme sağlayan şirketleri ve yöneticileri öne çıkarmayı amaçlıyor.

BİNE YAKIN TEMSİLCİ KATILDI

Ödüller kapsamında Türk şirketi Genel Energy, Orta Büyüklükte Şirket (Mid-Cap Of The Year) kategorisinde Yılın En İyi/Başarılı Şirketi seçildi. Londra’da düzenlenen ve enerji, finans ve yatırım sektörlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan bine yakın temsilcinin katıldığı The Oil Council Awards of Excellence ödül töreninde Genel Energy’nin ödülünü şirketin CFO’su Julian Metherell aldı.

SEÇİMİ DÜNYA DEVLERİ YAPTI

Genel Energy, endüstrinin mükemmellik ölçütü olarak genel liderlik, finansal performans, varlıklar bazında operasyonel performans, son pazar işlemleri ve anlaşmalar, değer oluşturma, büyüklük ve etki, son keşiflerin büyüklüğü ve değeri, endüstri ortaklıklarının gücü ile pazar itibarının, kurumsal yönetimin, uluslararası ilişkilerin ve halkla ilişkilerin gücü gibi kriterlerle değerlendirilen şirketler arasından sıyrılarak zirveye oturdu. Sekiz ayrı kategoride dağıtılan “Yılın Başarı Ödülleri”ni kazanan şirketler, JP Morgan, KPMG, Deloitte, Baker Hughes, Pwc, Credit Suisse gibi dünyanın önde gelen şirketlerin temsilcilerinin oluşturduğu 60 kişilik jüri tarafından belirlendi.

SEPİL: BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Petrol endüstrisindeki en önemli kuruluşlar tarafından “Yılın Şirketi” seçilmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirten Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, “Bu ödülü şirketimizin hem finansal hem operasyonel başarılarından dolayı aldık. Doğru lokasyonlara yaptığımız yatırımlarla büyümeye devam ediyoruz” dedi.

KÜRT PETROL VE GAZI ÖNE ÇIKTI

Yılın En İyi Orta Büyüklükteki Şirketi (Mid-Cap Of The Year) seçilen Genel Energy, kendi kategorisinde gerek Irak Kürt Bölgesinde gerekse Afrika’da yaptığı yatırımlarla dikkat çekti. Özellikle Irak Kürt Bölgesinde petrol ve gaz varlıkları bakımından en büyük şirket konumunda bulunan Genel Energy, bu bölgedeki üretim sahalarından yakın bir gelecekte Türkiye’ye bağlanacak boru hattına ilk petrolü verecek olması, gaz sahalarına yaptığı yatırımlar ve bu sahaları geliştirme projeleri ile öne çıkıyor. Şirket, diğer taraftan da bu yıl sonunda Fas off-shore sahasında, 2014’ün ilk yarısında Malta off-shore sahasında sondaj işlemlerine başlayacağını açıklayarak güçlü atılımlarına devam ettiğini gösterdi.

ORTADOĞU'NUN EN İYİSİ SEÇİLMİŞTİ

Toplamda 4.4 milyar dolarlık pazar değerine sahip bir şirket olan Genel Energy, 2011 yılında 'World Finance Petrol ve Gaz Ödülleri-2011' kapsamında, 'Ortadoğu'nun En İyi Bağımsız Petrol ve Gaz Şirketi' seçilmişti. 2007 yılından bu yana farklı sektörlerdeki lider kurum ve kişilerin seçildiği World Finance Ödülleri dünyanın en saygın ödülleri arasında gösteriliyor. 2002 yılından bu yana Kuzey Irak bölgesinde faaliyet gösteren Genel Energy, bu ödülle alanında bir kez daha önce çıkmış oldu.

SEPİL VE HAYWARD YÖNETİYOR

2011’de Vallares ile birleşmesinin ardından Genel Energy Plc adını alan ve Türkiye’den Londra Borsası’na kote olan ilk şirket olma özelliğini taşıyan Genel Energy, özellikle Kuzey Irak'ta sahip olduğu büyük petrol ve gaz rezervleri ve petrol üretimiyle öne çıkıyor. Sektörde, keşif, değerlendirme, geliştirme ve üretimden oluşan zincirin tümünde başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Genel Energy Plc, Ankara, Londra ve Kuzey Irak’da 500’ü aşkın kadrolu ve dönemsel çalışanı ile güçlü bir profil çiziyor. Operasyonları Ankara’dan yürütülen şirketin yatırımcı ilişkileri ise Londra ofisinden yönetiliyor. Birleşmenin ardından Mehmet Sepil Genel Energy Plc İcra Kurulu Başkanı, Tony Hayward ise şirketin CEO’su olarak görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler