1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy ucuzlayan tahvillerini geri topluyor

Genel Energy ucuzlayan tahvillerini geri topluyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak’ta petrol arama ve üretim faaliyeti yürüten Genel Energy, uzun vadeli borçlanma senetlerinin bir kısmını geri satın alıyor. Kuzey...

Genel Energy ucuzlayan tahvillerini geri topluyor

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak’ta petrol arama ve üretim faaliyeti yürüten Genel Energy, uzun vadeli borçlanma senetlerinin bir kısmını geri satın alıyor. 

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kontrolündeki bölgede doğal gaz ve petrol sahalarına sahip olan ve hisseleri Londra Borsası'nda işlem gören Genel Energy, büyük değer kaybı nedeniyle yaklaşık 730 milyon dolarlık borçlanma senedinin 55.4 milyon dolarlık kısmını geri alacağını açıkladı.

Genel Energy, 2019 yılı vadeli tahvillerin her birine, üzerinde yazılı vade sonu değerin yüzde 63'ünü ödemeyi teklif etti. Genel Energy yetkilileri, tahvil geri alım işlemlerinin 30 Mart'a kadar tamamlanmasını beklediklerini açıkladı.

Genel Energy’nin Kuzey Irak’taki sondaj kuyularından birinde çökme yaşanmış ve şirketin sahadaki rezervi üretime alabilmesi için ciddi düzeyde ilave yatırıma ihtiyaç duyacağı ortaya çıkmıştı. 

Bu gelişmeler, Genel Energy’nin Londra Borsası’nda işlem gören kağıtlarının değer kaybetmesine yol açmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler