1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Genel Energy`nin yeni CEO`su Murat Özgül

Genel Energy`nin yeni CEO`su Murat Özgül

Enerji Günlüğü - Genel Energy’nin Tony Hayward'dan boşalan CEO’luk görevine Murat Özgül atandı.Mehmet Sepil ve Mehmet Emin Karamehmet’in birlikte...

Genel Energy`nin yeni CEO`su Murat Özgül

Enerji Günlüğü - Genel Energy’nin Tony Hayward'dan boşalan CEO’luk görevine Murat Özgül atandı.

Mehmet Sepil ve Mehmet Emin Karamehmet’in birlikte kurduğu ve yüzde 50’sini İngiliz ortaklar kanalıyla Londra Borsası’na kote ettiği Genel Energy’nin Tony Hayward’ın Genel Energy Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla boşalan CEO’luk görevine Murat Özgül atandı.

44 yaşındaki Murat Özgül, Londra Borsası’nda işlem gören bir şirkette CEO’luk pozisyonuna, profesyonel yönetici olarak yükselen Türkler’den birisi oldu. Özgül, 2008 yılından bu yana Genel Energy’nin yönetiminde üstlendiği her pozisyonda önemli başarılara imza attı. Özgül, son olarak Genel Energy’nin Türkiye ve Kuzey Irak Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Pek çok farklı sahada petrol/gaz arama ve üretim faaliyetleri gösteren Genel Energy, Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki (IKB) Tawke ile Taq Taq sahalarında günde 300 bin varil hampetrol üretiyor. Şirket, Kuzey Irak-Türkiye Gaz Anlaşması’nın temel taşı olarak kabul edilen Miran ve Bina Bawi gaz sahalarının da sahibi. Yakın bir gelecekte Türkiye’ye bu sahalardan yılda 10 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz ihraç edilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler