1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. General Electric ve TEI`den 5 milyon dolarlık Teknoloji Merkezi

General Electric ve TEI`den 5 milyon dolarlık Teknoloji Merkezi

Enerji Günlüğü - GE, dünyada sadece 3 noktada bulunan ‘Mükemmeliyet Merkezleri’nden dördüncüsünü TEI işbirliği ile ‘Onarım Teknolojileri Geliştirme...

General Electric ve TEI`den 5 milyon dolarlık Teknoloji Merkezi

Enerji Günlüğü - GE, dünyada sadece 3 noktada bulunan ‘Mükemmeliyet Merkezleri’nden dördüncüsünü TEI işbirliği ile ‘Onarım Teknolojileri Geliştirme Merkezi’ olarak Gebze’de faaliyete geçiriyor. Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ve GE Aviation’ın ortak girişimi olan Onarım Teknolojileri Geliştirme Merkezi, 04 Aralık 2012 tarihinde açıldı. Türkiye’nin 2023 vizyonunda belirlediği inovasyon ve teknolojik gelişme odaklı hedeflerine katkıda bulunacak olan merkezin resmi açılış töreni, TEI Genel Müdürü Akın Duman ve GE Türkiye CEO'su Canan Özsoy’un ev sahipliğinde gerçekleşti.

Merkez’in ana faaliyet alanı, ileri kaynak ve robot teknolojilerini kullanarak dünya çapındaki GE Onarım Merkezleri’nde uygulanan mevcut süreçlerinin optimizasyonunu sağlamak veya uygulanacak yeni onarım yöntemlerini geliştirmek olacak. Burada geliştirilen çözümler karmaşık yapıdaki ve pahalı uçak ve gaz türbin motor parçalarının hem ömrünü uzatacak hem de performansını artıracak. GE ve TEI ortak teknoloji yatırımı olan merkez, 200’ü aşkın Türk mühendisin tasarım ve Ar-Ge çalışmaları yürüttüğü Türkiye Teknoloji Merkezi’nin (TTC) bir parçası olarak hizmet verecek.

TEI Genel Müdürü Duman, yeni oluşumda, havacılık ve gaz türbini parçalarının tamirine yönelik yeni teknolojilerin geliştirileceğini bildirdi. GE Türkiye CEO’su Canan Özsoy, GE Türkiye’de yatırım yapmaya devam edecek açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler