1. HABERLER

  2. PETROL

  3. General Motors, çalışanlarının çoğunu tazminatlı işten çıkaracak

General Motors, çalışanlarının çoğunu tazminatlı işten çıkaracak

Amerika Birleşik Devletleri merkezli otomobil üreticisi General Motors, ABD'deki maaşlı çalışanlarını tazminatlı işten çıkarmak için 1,5 milyar dolar harcayacak.

General Motors, çalışanlarının çoğunu tazminatlı işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Amerikan otomobil üreticisi General Motors, maliyetlerini azaltma hedefi kapsamında yaklaşık 500 çalışanını tazminatlı işten çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors (GM), nakit sermayesini korumak ve karını artırmak için personel sayısını küçültecek. GM, ABD'deki maaşlı çalışanlarının çoğu için tazminatlı işten çıkarma teklifinde bulundu. Oysa GM CEO'su Mary Barra ve CFO Paul Jacobson, bir ay önce yatırımcılara şirketin herhangi bir işten çıkarma planlamadığını açıklamıştı.

İşten çıkarmaların şirketin çeşitli fonksiyonlarında yaklaşık 500 pozisyonu içerdiği kaydediliyor. Dünya genelinde 167.000 çalışanı bulunan GM'nin ABD'de 58.000 maaşlı personeli ve 46.000 sendikalı saatlik işçisi var. 

Şirket, söz konusu kararın 1,5 milyar dolarlık maliyetle sonuçlanacağını açıkladı. GM, tazminat teklifini şirkette en az beş yıldır çalışan ABD’deki tüm maaşlı çalışanlara ve en az iki yıllık hizmette bulunan küresel çaptaki yöneticilere sunacak. 

GM, Ocak ayında, işten çıkarma yoluyla istihdamın azaltılması da dahil olmak üzere 2 milyar dolarlık maliyet azaltma hedefi açıklamıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler