1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. General Motors elektrikli Chevrolet kamyonet üretecek

General Motors elektrikli Chevrolet kamyonet üretecek

ABDli otomobil şirketi General Motors, Chevrolet için ilk elektrikli kamyoneti üreterek 2023 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor.

General Motors elektrikli Chevrolet kamyonet üretecek

Enerji Günlüğü - ABDli otomobil şirketi General Motors, Chevrolet için ilk elektrikli kamyoneti üreterek 2023 yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi General Motors (GM) 2019 yılına ilişkin sürdürülebilirlik raporunda, gelecek için atmayı planladığı adımlar kapsamında önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20 adet yeni elektrikli otomobil modeli geliştireceğini ve 2023’e kadar piyasaya sürülecek bu arabalardan birinin de Chevrolet markasını taşıyacak Chevrolet BET adlı bir kamyonet modeli olacağını duyurdu.

Chevrolet’in açıklamasına göre, tek bir şarjla 640 km menzil kapasitesine sahip olacak Chevrolet BET’te General Motors'un yeni Ultium teknolojili bataryaları kullanılacak. Aracın üretimine Chevrolet'in ABD'nin Detroit şehrindeki fabrikasında 2021'in sonlarında başlanacağı kaydediliyor.

General Motors CEO’su Mary Barra Kasım ayında şirketin 2021 yılında ilk elektrikli kamyonetini tüketiciye sunmayı planladıklarını ilan etmişti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler