1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. General Motors’dan hisse geri alımı 

General Motors’dan hisse geri alımı 

Sıkı bir tasarruf planı uygulamaya hazırlanan General Motors, elektrikli araç ve otonom sürüş gibi az getirili alanlar yerine benzin ve dizel araçlara ağırlık verecek.

General Motors’dan hisse geri alımı 

Enerji Günlüğü - General Motors, önümüzdeki yıldan itibaren 10 milyar dolar değerinde hisse geri alacak.

Bünyesinde Chevrolet, Cadillac, Buick, Pontiac, Oldsmobile, Hummer gibi devleri barındıran Amerikan General Motors, son zamanlarda elektrikli araç ve otonom sürüş tarafındaki girişimlerindeki aksaklıklar ve uzun süren grevlerin ardından işçilerle yapılan anlaşma sonrasında şirketin ekonomik gücünü koruduğuna dair güven aşılamak adına hisse geri alım programı açıkladı. Buna göre şirket önümüzdeki yıldan itibaren 10 milyar dolar değerinde hisse geri alacak. 

SIKI BİR TASARRUF PLANI UYGULAYACAK

Şirket ayrıca işçilerle yeni yapılan anlaşma nedeniyle oluşacak maliyet artışını telafi etmek adına sıkı bir tasarruf planı uygulayacağını açıkladı. Şirket CEO’su Mary Barra’nın, yeni strateji dahilinde, elektrikli araç ve otonom sürüş gibi son dönemlerde beklenen getiriyi sağlayamayan alanlardan çok, şirketin benzin ve dizel araçlardaki gücünü ön plana çıkarmayı denediği kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler