1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. General Motors'dan lityum yatırımı

General Motors'dan lityum yatırımı

GM, elektrikli araç batarya hammaddelerinden lityum madeni üretecek. GM bu amaçla Amerikan Lithium Americas şirketine 650 milyon dolar yatırım yapacak.

General Motors'dan lityum yatırımı

Enerji Günlüğü - Amerikan otomotiv şirketi General Motors (GM), elektrikli araç üretiminin kilit hammaddelerinden lityum üretimi için Lithium Americas şirketine 650 milyon dolar yatırım yapacak.

Çok uluslu Amerikan otomotiv üretim şirketi General Motors (GM), Amerikan maden şirketi Lithium Americas Corp.’a 650 milyon dolar yatırım yaparak, yılda 1 milyon elektrikli araca yetecek kadar maden barındıran Nevada’daki Thacker Pass lityum madeninin geliştirilmesine yardımcı olacak. 

Bu kapsamda tarafların imzaladığı anlaşmaya göre General Motors iki aşamalı bir alım ile 650 milyon Lithium Americas hissesi edinecek, Lithium Americas ise madenin ilk faz projesinde yapılacak değişikliklerle 1,06 milyar dolar olan yatırım bütçesini 2,27 milyar dolara yükseltecek. 

Anlaşma araç üreticisine, elektrikli araç üretimi için kilit hammaddelerden birinin tedarikini sağlarken, Lithium Americas da Kuzey Amerika’nın en büyük lityum madeninin geliştirilmesinde önemli bir ortak kazanmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler