1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE`nin Alstom`u satın almasına AB zorluğu

GE`nin Alstom`u satın almasına AB zorluğu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, General Electric'in Alstom'u satın almasının rekabete etkilerini derinlemesine soruşturacak.AB Komisyonu'nun rekabetten...

GE`nin Alstom`u satın almasına AB zorluğu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, General Electric'in Alstom'u satın almasının rekabete etkilerini derinlemesine soruşturacak.

AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği, Amerikan enerji şirketi General Electric'in Fransa enerji şirketi Alstom'u 17 milyar dolar karşılığında satın almasının rekabete yapacağı etkiyi inceleyeceklerini ve incelemenin ardından nihai kararlarını 8 Temmuz'a kadar vereceklerini belirtti.

AB Komisyonu, 17 milyar dolar büyüklüğündeki satın almanın rekabete etkilerini derinlemesine soruşturma kararı aldı.

Alstom Yönetim Kurulu, devletin de yeşil ışık yakmasının ardından Alman Siemens ve Japon Mitsubishi ortak önerisi yerine Amerikan General Electric şirketi ile ortaklığa izin vermişti.

GAZ TÜRBİNLERİ PİYASASINDA REKABETİ SINIRLAYACAK ENDİŞESİ

AB Komisyonu yaptığı açıkmamada, Haziran ayında duyurulan satın alma planının doğal gaz çevrim santrallerinde yoğun olarak kullanılan ağır iş gaz türbirleri piyasasında rekabeti sınırlayabileceği endişelerini dile getirdi.

Alstom'un satışı Fransa'da çok fazla tartışılmış, Fransa hükümeti böylesi büyük bir enerji şirketini yabancı bir şirkete satmamak için uzun süre direnmişti.

FRANSA ALSTOM'UN SATIŞINA ONAY VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler