1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE`nin beyaz eşya birimininin satışına rekabet engeli

GE`nin beyaz eşya birimininin satışına rekabet engeli

Enerji Günlüğü - ABD Adalet Bakanlığı, İsveçli Electrolux'un General Electric'in beyaz eşya birimini satın alma girişimini engellemek için dava açtı.ABD...

GE`nin beyaz eşya birimininin satışına rekabet engeli

Enerji Günlüğü - ABD Adalet Bakanlığı, İsveçli Electrolux'un General Electric'in beyaz eşya birimini satın alma girişimini engellemek için dava açtı.

ABD Adalet Bakanlığı, Frigidaire, Kermore ve Tappar markaları ile faaliyet gösteren İsveçli beyaz eşya üreticisi Electrolux'un General Electric'in beyaz eşya birimini satın alma girişimini engellemek için dava açtı.

Adalet Bakanlığı, GE ve Electrolux'un sahip oldukları markalar ile ABD fırın ve ocak piyasalarının en büyük 3 şirketinden ikisi olduklarını belirterek, 3,3 milyar dolar büyüklüğündeki satın almanın rekabete zarar vereceğini savundu.

Electrolux, geçen Eylül ayında General Electric'in aynı alanda üretim yapan birimini 3,3 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını açıklamıştı. Electrolux GE'nin Appliances birimiyle Kuzey Amerika'daki satışlarını ikiye katlayıp rakip Whirlpool karşısında da güç kazanmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler