1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. GE’nin ‘dünyanın en verimli’ rüzgâr türbini faaliyette

GE’nin ‘dünyanın en verimli’ rüzgâr türbini faaliyette

Enerji Günlüğü - GE (NYSE: GE) dünyanin en verimli yüksek çıkışlı rüzgar türbini olan yeni 2.5-120’nin bir prototipinin Hollanda’nın Wieringermeer...

GE’nin ‘dünyanın en verimli’ rüzgâr türbini faaliyette

Enerji Günlüğü - GE (NYSE: GE) dünyanin en verimli yüksek çıkışlı rüzgar türbini olan yeni 2.5-120’nin bir prototipinin Hollanda’nın Wieringermeer bölgesindeki bir test alanında faaliyete geçtiğini duyurdu. 2.5-120, şirketin daha yüksek güç üretimi sağlayan, servis verimliliğini artıran ve müşterileri için yeni gelir kaynakları yaratan ilk akıllı rüzgâr türbini.

İlk olarak Ocak ayında duyurulan 2.5-120, her saniye binlerce veri noktasını analiz etmek için endüstriyel internetin gücünden faydalanırken, istikrarlı ve öngörülebilir enerji sağlamak için değişkenlik gösteren rüzgârin yönetilmesine imkân tanıyor. Türbin, yakındaki diğer türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle kusursuz iletişim sağlarken, aynı zamanda enerji depolama ve gelişmiş tahmin algoritmalarını da entegre ediyor. Rüzgar hızının düşük olduğu bölgelerde birinci sınıf verimlilik ve güç üretimini bir araya getiren ilk rüzgâr türbini olan 2.5-120, GE’nin mevcut modeline göre yüzde 25 verimlilik ve yüzde 15 üretim artışı sağlıyor.

TÜRKİYE İÇİN EN UYGUN RÜZGAR TÜRBİNİ

Türbinin sağladığı yüksek üretim kapasitesi ve verimlilik düzeyi, rüzgâr hızının düşük olduğu bölgelerdeki santral işletmecilerine daha yüksek kazanç sağlıyor. Türbinin gelişmiş kontrolleri, 120 metrelik kanadı kontrol ederek, düşük rüzgârlı bölgelerde daha fazla enerji toplanmasını ve daha yüksek güç çıkışı sağlanmasını mümkün kılıyor. Maksimum göbek yüksekliği 139 metre olan kule de türbini, Avrupa ve Kanada ve Türkiye gibi bölgelerdeki yoğun orman alanları için ideal bir çözüm haline getiriyor. GE, son 10 yıl içerisinde en yeni teknolojilerini onaylatmak için Hollandalı bağımsız bir yenilenebilir enerji araştırma enstitüsü olan ECN ile çalışmakta. 2.5-120 protitipi, 2013 Sonbaharı boyunca en yüksek GE ve endüstri standartları uyarınca test edilecek ve onaylanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler