1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Genres, 2 milyar lira yatırımla Karataş DRES kuracak

Genres, 2 milyar lira yatırımla Karataş DRES kuracak

Genres Enerji, yaklaşık 2 milyar TL yatırımla Bilecik ve Kütahya il sınırları içinde 150 MW kurulu gücünde Karataş Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Genres, 2 milyar lira yatırımla Karataş DRES kuracak

Enerji Günlüğü - Bilecik ve Kütahya il sınırları içinde 150 MW kurulu gücünde Karataş Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 150 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Genres Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Bilecik İli, Bozüyük İlçesi ve Kütahya İli, Merkez İlçesi sınırları içerisinde 39 adet türbinden ve 1 adet elektrik depolama tesisinden oluşan Karataş Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Enerji Depolama Tesisi (EDT) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

2 MİLYAR TL YATIRIM PLANLANIYOR

Yaklaşık 1 milyar 997 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak santralin kurulu gücü 150 MW ve enerji depolama tesisinin kapasitesi de 150 MWh olacak. Karataş RES ve EDT projesi ile yıllık 600.000.000 kWh elektrik üretimi yapılması planlanmakta olup, üretilecek olan enerji 6502,73 hektarlık RES santral sahası içerisinde 4,45 hektarlık alanda kurulacak olan lityum-iyon teknolojili Enerji Depolama Tesisinde depolanacak. Ardından ihtiyaç halinde 400 kV Seyitömer TES TM-Eskişehir-3 TM EİH’ya girdi-çıktı şeklinde bağlanacak. 

Enerji Günlüğü