1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GENSED Başkanı Demirdağ: Arz güvenliği için GES

GENSED Başkanı Demirdağ: Arz güvenliği için GES

Enerji Günlüğü – GENSED Başkanı Halil Demirdağ, enerjide arz güvenliği ve bağımsızlık için GES’lerin önünü açacak tedbirler almak gerektiğini...

GENSED Başkanı Demirdağ: Arz güvenliği için GES

Enerji Günlüğü – GENSED Başkanı Halil Demirdağ, enerjide arz güvenliği ve bağımsızlık için GES’lerin önünü açacak tedbirler almak gerektiğini söyledi.  

Güneş enerjisinde kurulu gücün 5 GW’a yaklaştığını hatırlatan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Başkanı Halil Demirdağ, güneş enerjisi sektörünün, yeni kapasiteler açılarak desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

GENSED Başkanı Halil Demirdağ, sektörün büyümesinin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu kaydetti ve şunları söyledi, “Sektörün şu andaki en önemli gündemi kapasite yetersizliğidir. Türkiye küçük, orta ve büyük yatırımcıları sayesinde güneş enerjisinde 4 bin 700 MW’lık kurulu güce ulaştı. Güneş enerjisi sektörü çok kısa sürede önemli işler başardı, bunu görmek ve takdir etmek lazım. Bu başarının devam etmesi için de yatırımların sürmesi, yatırımcının da desteklenmesi gerekiyor. Gerek firmaların gerekse bireysel yatırımcıların sektöre olan ilgisinin devam etmesi, küçükten büyüğe yeni projelere imza atılabilmesi için güneş enerjisinin önü açılmalı. Yatırımların sürmesi ve ülkemize daha fazla GES kurulabilmesi için yeni kapasiteler yaratılarak üretici desteklenmelidir.”

Enerjide arz güvenliğinin millileşme ve bağımsızlık açısından da önemli olduğunu anlatan Demirdağ, sözlerini şöyle tamamladı, “Arz güvenliğinden söz edebilmemiz için kaynağımızın kendimize ait olması, milli ve yerli olması gerekir. Bunu da güneş ile sağlayabiliriz. Güneş enerjisinde Türkiye şu anda panel bazında yüzde 50’den, GES bazında ise yüzde 75’den fazla yerlilik oranına ulaştı. Bu yerlilik oranı elbette yeterli değil. Bu oranı ne kadar büyütebilirsek o kadar milli ve yerli oluruz. Arz güvenliğimiz de o kadar artar."

Önceki ve Sonraki Haberler