1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GENSED Güneş Zirvesi 6 Ocak’ta

GENSED Güneş Zirvesi 6 Ocak’ta

GENSED, 06 Ocak’ta Güneş Zirvesi başlığıyla düzenleyeceği çevrimiçi toplantıya Enerji Bakanı Fatih Dönmez de katılacak. 

GENSED Güneş Zirvesi 6 Ocak’ta

Enerji Günlüğü - GENSED, 06 Ocak’ta Güneş Zirvesi başlığıyla düzenleyeceği çevrimiçi toplantıya Enerji Bakanı Fatih Dönmez de katılacak. 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), ilkini düzenleyeceği Güneş Zirvesi ile sektörün kamu temsilcileri ile özel sektör paydaşlarını bir araya getirecek. Etkinliğin ilki 06 Ocak 2021 günü, 10.30-15.30 saatleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek.

GENSED Güneş Zirvesi, güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri ile kamu temsilcilerini, sektörün gündemindeki konular hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere aynı platformda buluşturacak.

BAKAN FATİH DÖNMEZ AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK

Etkinliğin açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; T.B.M.M. Sanayi, Ticaret Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yapacak. 

Zirve etkinliği, sektör derneklerinin başkanlarının katılacağı; sektör gündemine dair değerlendirmelerinin yapılacağı oturumlarla devam edecek.

SEKTÖRÜN GÜNDEM BAŞLIKLARI ELE ALINACAK

Zirvenin konu başlıkları arasında YEKA GES-3 yarışması, Enerji Kanunu değişiklikleri, hibrit santraller, Avrupa Yeşil Mutabakatı, lisanssız uygulamalardaki sorunlar, çözüm yolları ve fırsatlar yer alacak. 

gensed-oturum.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENSED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, 2020 yılında yaşanan koronavirüs salgınının tüm sektörlerde olduğu gibi hem Türkiye hem de dünyada güneş enerjisi sektörünü de ciddi anlamda etkilediğini ifade etti ve “Salgına rağmen gerçekleşen büyüme sektörün dayanıklılığını, sektördeki potansiyeli ve güneş enerjisi yatırımlarına olan ihtiyacın büyüklüğünü gösterdi” diye konuştu.  

Halil Demirdağ sözlerinin devamında “GENSED Güneş Zirvesi'ne hem güneş enerjisi sektöründeki tüm paydaşlar; hem de sektöre ilgi duyan, yatırım imkanlarını ve fırsatlarını öğrenmek isteyen tüm güneş dostları davetlidir. 2021'e hep birlikte güneşli bir başlangıç yapmak istiyoruz”.

Canlı olarak yayınlanacak olan Güneş Zirvesi’ne katılım ücretsiz olacak. Etkinlik www.guneszirvesi.org adresi üzerinden takip edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler