1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GENSED’in yeni Başkanı Tolga Murat Özdemir oldu

GENSED’in yeni Başkanı Tolga Murat Özdemir oldu

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneğinin (GENSED) yeni başkanı Tolga Murat Özdemir oldu. Özdemir, iki yıl boyunca görevini sürdürecek.

GENSED’in yeni Başkanı Tolga Murat Özdemir oldu

Enerji Günlüğü - GENSED’in ilk Yönetim Kurulu toplantısında Kontek Enerji CEO’su Tolga Murat Özdemir Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) 7.Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Kozyatağı Byotell'de gerçekleştirildi. Yeni Yönetim Kurulu’nun belirlendiği toplantıda Kontek Enerji CEO’su Tolga Murat Özdemir Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Özdemir, iki yıl boyunca GENSED başkanı olarak görevine devam edecek. 

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED’in iki dönem üst üste başkanlığını üstlenen Halil Demirdağ, başkanlığı süresince birlikte görev yaptığı ekip arkadaşları, yöneticiler, üyeler ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti ve yeni dönem görev yapacak başkan ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

“DEPOLAMA SAYESİNDE GÜNEŞİMİZ HİÇ BATMAYACAK”

Tolga Murat Özdemir yaptığı değerlendirmede, üretimde en büyük harcama kaleminin enerji olduğunu belirterek “Enerji depolama sayesinde ‘Güneşimiz hiç batmayacak’. Enerji depolama sistemleri sayesinde, GES’ler gece, RES’ler ise rüzgar esmeden de elektrik üretebilecek konuma gelecek. Yeşil Mutabakat ile önümüzdeki dönemde fosil yakıtlı dizel jeneratörler tarihe kavuşurken, yerini yeşil enerjiden şarj edilebilen batarya grupları alacak. Enerji depolama sayesinde şebekelerimiz çevreci, ucuz maliyetli, verimli ve yenilenebilir kesintisiz enerjiye ve stabiliteye kavuşacak. EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvurularının pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansımasını bekliyoruz” dedi. 

DERNEKTE GÖREV DAĞILIMI

Derneğin diğer görev dağılımlarında; Umut Gürbüz, Mehmet Doğan, Erhan Akdoğan, Osman Çotuker ve Zeynep Can Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Fatih Ünal Sayman olarak görev aldı. Derneğin Danışma Kurulu Başkanlığına Halil Demirdağ seçildi. Derneğin Kurucu üyesi olan Hakan Erkan Genel Sekreterlik görevine devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler