1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GENT İran`dan elektrik getirecek

GENT İran`dan elektrik getirecek

Enerji Günlüğü - GENT Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, Bazergan-Doğubeyazıt hattı üzerinden elektrik ithal etmek istediğini bildirdi.EPDK'nın duyurusuna...

GENT İran`dan elektrik getirecek

Enerji Günlüğü - GENT Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, Bazergan-Doğubeyazıt hattı üzerinden elektrik ithal etmek istediğini bildirdi.

EPDK'nın duyurusuna göre, GENT Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, mevzuat hükümleri çerçevesinde İran’dan izole bölge besleme yöntemi ile 40 MW kapasiteli Bazergan-Doğu Beyazıt hattından elektrik enerjisi ithal etmek üzere Kurum'a başvurdu.

Söz konusu hatlar kullanılmak üzere İran'dan elektrik enerjisi ithalatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin de 11 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar Kurum'a başvurmaları gerektiği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE BAŞVURMUŞTU

GENT Elektrik, daha önce de 450 MW kapasiteli Khoy-Başkale (İran-Türkiye) hat üzerinden ithalat yapmak amacıyla EDK'ya başvuruda bulunmuştu. Var ise Khoy-Başkale hattından ithalat yapmak isteyen başka firmaların da 9 Mart tarihine kadar EPDK'ya başvurmaları istenmişti.

GENT ELEKTRİK İRAN'DAN ELEKTRİK ALMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler