1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Geriş RES revize edilecek

Geriş RES revize edilecek

Enerji Günlüğü - Rüzgar Elektrik tarafından Bodrum’da yapılması planlanan Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde türbin sayısı 12’ye düşürülürken,...

Geriş RES revize edilecek

Enerji Günlüğü - Rüzgar Elektrik tarafından Bodrum’da yapılması planlanan Geriş Rüzgâr Enerjisi Santrali’nde türbin sayısı 12’ye düşürülürken, santralin kapasitesi 11,2 MW’den 40,8 MW’ye çıkarılacak.

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Muğla ili, Bodrum ilçesi, İnlikaya Mahallesi, Karakuzu ve Geriş Mevkiinde kurulum çalışmaları devam eden Geriş RES (Rüzgar Enerji Santrali) Projesi’nde değişikliğe gidiliyor.

74 milyon lira değerindeki revizyon projesi kapsamında, T8 nolu türbin iptal edilerek 13 adet olan türbin sayısı 12’ye düşürülecek. Ayrıca projenin kapasitesi yalnızca kullanılacak türbin tipi değiştirilerek 11,2 MWm’den 40,8 MWm’ye çıkarılacak. Bunun dışında, T12 ve T13 nolu türbinler yeni alana taşınacak ve her iki türbindeki koordinat değişikliği nedeniyle türbinler arası olası etkileşimleri önlemek amacıyla da T10 ve T5 nolu türbinin de yeri değiştirilecek.

Planlanan proje sayesinde daha az türbin ile daha fazla enerji üretimi gerçekleştirilerek hem daha çevreci faaliyetler yürütülecek hem de daha fazla katma değer sağlanmış olacak.

GERİŞ RES’E MAHKEMEDEN DURDURMA KARARI

GERİŞ RES KAMULAŞTIRMALARINA YARGI ENGELİ

Önceki ve Sonraki Haberler