1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Geriş RES`e mahkemeden durdurma kararı

Geriş RES`e mahkemeden durdurma kararı

Enerji Günlüğü - Muğla 2. İdare Mahkemesi, Rüzgar Elektrik'in Bodrum'daki Geriş RES inşaat çalışmalarının durudurulmasına karar verdi.Muğla 2. İdare...

Geriş RES`e mahkemeden durdurma kararı

Enerji Günlüğü - Muğla 2. İdare Mahkemesi, Rüzgar Elektrik'in Bodrum'daki Geriş RES inşaat çalışmalarının durudurulmasına karar verdi.

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki 2 mahalleye rüzgar enerjisi santrali kurma projesi aleyhine bölgede yaşayan bazı vatandaşların açtığı davayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme,bilirkişi raporundaki çelişkilerin tekrar değerlendirilmesine ve bu raporlar gelene kadar geçecek 30 günlük sürede de inşaat çalışmalarının ara verilmesine hükmetti.

BODRUM'UN DOĞASI BOZULMASIN

Bölgedeki arazi sahiplerinin avukatı Remzi Kazmaz, bir yıldan bu yana RES'lerle mücadele ettiklerini savundu. Bodrum'un doğasının bozulmaması için çaba gösterdiklerini anlatan Kazmaz, "HES'lerin de RES'lerin de kurulduğu alanlar hep insanların yaşadığı alanlardır. Canlıların yaşadığı alanlar olmasından dolayı bu güzel ülkeyi ve dünyayı korumak adına hep hukuki mücadele yaptık" dedi.

ÇALIŞMALARA ARA VERECEĞİZ

Karar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş.'nin Genel Müdürü Bertan Korkmaz ise, Türkiye'nin ve Bodrum'un zaman kaybettiğini kaydederek, "Temiz enerjiye geçişte yaşanan her gecikmenin faturası çevreye, doğaya çıkıyor. Yapılan ısrarlı şikayetler, yalan suçlamalarla açılan davalar, Türkiye'nin temiz enerjiye geçiş sürecine, Bodrum'un yüz akı olacak temiz enerji projelerine zarar veriyor, geciktiriyor." ifadesini kullandı.

Korkmaz, ek bilirkişi raporlarının gönderilmesini ve verilecek kararı bekleyeceklerini, Geriş RES inşaatına bu süre zarfında ara vereceklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler